StoryEditorOCM
Strani nogometambiciozno

Milan nudio posao Đokoviću, neobičnu ideju podržao je i Ibrahimović. Jednog dana, tko zna...

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
6. veljače 2024. - 10:23

Prije tri mjeseca, dok je momčad bila u rezultatskoj i igračkoj krizi, većinski dioničar Milana Gerry Cardinale došao je na zanimljivu ideju.

Kako piše talijanska La Repubblica, Cardinale je razmišljao o tome da kao savjetnika u klub dovede ni manje ni više nego Novaka Đokovića, najboljeg svjetskog tenisača i velikog navijača Milana - pišu Sportske novosti.

Čak mu je sinula ideja da bi prvi reket svijeta mogao imati ulogu ‘luksuznog mentalnog trenera‘ u njegovim stankama između velikih turnira, a sve kako bi se momčad što bolje motivirala.

Cardinale je često naglašavao kako mu je Đoković prijatelj, no svoju ambicioznu ideju nije uspio realizirati. Vjerojatno je jedan od razloga i taj što je srpski tenisač i dalje u potpunosti posvećen profesionalnoj karijeri, pa je teško očekivati da bi odjednom išao raditi nešto potpuno drugo. Jednog dana kad završi uspješnu karijeru, tko zna...

U međuvremenu je posao u Milanu dobio njegov bivši igrač Zlatan Ibrahimović, koji je postao Cardinaleov nogometni savjetnik. Talijani tvrde da se dolazak velikog Zlatana već isplatio, jer je pogotke počeo isporučivati srpski napadač Luka Jović. On je isticao Ibru kao svog velikog uzora i idola. A kad te upravo taj čovjek mentalno priprema i motivira, onda to ne može biti loša kombinacija.

Stoga bi Jović uskoro mogao konkurirati i za poziciju startera, nakon što je četiri od svojih pet golova zabio ulazeći s klupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:15