StoryEditorOCM
Strani nogometthe special one

Modrić je 2012. godine proglašen najvećim promašajem, ono što je Mourinho tada rekao o njemu ušlo je u povijest

Piše SPORT SD
26. lipnja 2023. - 16:49

Luka Modrić je danas potpisao novi ugovor s Realom, ostaje u Madridu još godinu dana. To se i očekivalo zadnjih dana, no prije toga su probleme stvarale vijesti o ogromnim ponudama iz Saudijske Arabije. No, Modrić je sve to odbio i produžio vjernost klubu za koji igra još od ljeta 2012. te je osvojio sve što se osvojiti da.

Zanimljivo je da je upravo krajem te 2012. godine Modrić proglašen najgorim pojačanjem La Lige te sezone u velikoj anketi koju je provela Marca.

"Modrić, koji je za 35 milijuna eura stigao iz Tottenhama, impresionirao je trenera Josea Mourinha u debiju i sljedećih nekoliko utakmica, ali kasnije se više nije uspio nametnuti niti kao ofenzivni vezni niti kao defenzivni vezni. Nejasno je koja bi mu uloga trebala pripasti" napisala je Marca tada.

No, Mourinho je stao odmah stao u obranu Hrvatu:

"Molim sve Vas navijače da budete strpljivi s Modrićem. Toliko je dobar da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njegovu klasu."

Mnogi mu tada nisu vjerovali, ali sve se dogodilo upravo onako kako je prorok Mourinho rekao. Jedanaest godina kasnije, Modrić je jedna od najvećih legendi kluba, s njima je osvojio 23 trofeja, a kao dokaz njegove individualne klase najbolje služi Ballon d‘Or 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 10:19