StoryEditorOCM
Strani nogometšpanjolski mediji

Modrić se buni, ni jedan scenarij nije isključen, a Santiago Bernabeu uopće ne dvoji...

Piše Gradimir Đukarić/SN
23. travnja 2024. - 08:42

Samo još dva mjeseca ugovora veže Luku Modrića s Realom, a još uvijek je nejasno kakva je sudbina "najbolje desetke u povijesti madridskog kluba" kako je tiražna Marca oslovila kapetana hrvatske reprezentacije - pišu Sportske novosti.

"Modrić želi ostati u klubu i buni se svojim nogometom protiv svih koji pretpostavljaju da će napustiti klub 30. lipnja. Njegove izvedbe protiv Manchester Cityja i Barcelone dokazuju da je daleko od mirovine na koju bi netko mogao pomisliti zbog njegovih godina. Hrvat iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedinstven nogometaš i rasprava u Realu počela se rasplamsavati. Iako su svi u Realu njegov odlazak shvaćali kao gotovu stvar, njegove izvedbe, želja da nastavi i činjenica da nikakvih razgovora nema znače da ni jedan scenarij nije isključen", navodi se u tekstu

Opisujući Modrićevu utakmicu u nedavnoj pobjedi protiv Barcelone Marca navodi kako je bio "Realov nogometni i duhovni vođa s kapetanskom trakom".

image
AFP

"Santiago Bernabeu uopće ne dvoji oko toga bi li Modrić trebao ostati. Plješće mu se na svakoj utakmici iz ljubavi i divljenja koje budi svojim talentom. Modrić (38) je i dalje ključan svaki put kad zaigra. Zato produženje ugovora s njim nije ludost, posebice doda li se njegovoj nogometnoj vrijednosti značaj koji ima u svlačionici. Momčad je u fazi transformacije, Kylian Mbappe je pred vratima svlačionice, a mladi igrači Reala i dalje trebaju smjernice igrača kao što su Modrić i Toni Kroos, uzori momčadi.", navodi se u tekstu.

Hoće li predsjednik kluba Florentino Perez na kraju sezone pred Modrića staviti novi ugovor, međutim, i dalje je nepoznato.

"Modrić je shvatio da nije nužno da igra u svakoj utakmici da bi i dalje bio važan igrač u momčadi, ali ne želi produžiti ugovor samo da bi ga produžio. Želi se osjećati korisnim", zaključuje Marca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:42