StoryEditorOCM
Strani nogometškolovanje

Modrića prvo razočarao Ancelotti, a onda pobjesnio na Mbappéa i Viniciusa: ‘Nekoliko lijenih igrača prestaje igrati‘

Piše Sport SD
26. kolovoza 2024. - 09:45

Raste nezadovoljstvo navijača Reala nakon kiksa u prvom kolu La Lige, u kojem su igrači kraljevskog kluba upisali samo bod kod Mallorce (1:1).

Ništa bolje nije bilo ni nakon prvog poluvremena domaće utakmice drugog kola, protiv Valladolida, još jedne skromne momčadi. Aktualni prvak Španjolske i Europe je na prvoj utakmici sezone u Madridu, imao krcati obnovljeni Bernabeu.

Čak 80 tisuća navijača došlo je ondje očekujući golijadu i hat-trick Mbappea, a dobili su ništa, 0:0. Čvrsti gosti, predvođeni razaračem Stankom Jurićem, čuvali su nulu i u drugom dijelu.

Da baš Jurića nije okrznula bomba iz Valverdeovog slobodnjaka te tako završila u mreži, tko zna kako bi se utakmica završila. Na kraju je bilo 3:0, ali preostala dva gola Real je zabio na kraju regularnog dijela i u sudačkoj nadoknadi. Postigle su ih rezerve Brahim Diaz i Endrick. 

Neigranje Modrića od prve bilo je veliko iznenađenje

Zbog svega navedenog navijači Reala nisu zadovoljni, a Luka Modrić je, otkriva Marca, ogorčen.

Očekivao je da će zaigrati od prve minute, no Ancelotti je umjesto Bellinghama stavio mladog Turčina Ardu Gulera. Talijan je zbog dolaska Mbappea promijenio formaciju u 4-2-3-1 što je dosta ofenzivnija postava u odnosu na prošlu sezonu jer je Bellingham povučen iza napadača.

No, u toj formaciji nedostaje balansa u veznom redu. Također, velike kritike dobiva Realov napad, jer Mbappe, Vinicius i Rodrygo slabo vraćaju u obranu.

Njihova reakcija nakon izgubljene lopte nije na nivou zbog čega se i nakon kiksa protiv Mallroce požalio i sam Ancelotti.

Marca piše kako je kapetan Modrić u jednoj situaciji bijesno reagirao prema Mbappeu i Viniciusu upravo zbog toga. Pozvao ih je na red u maniri kapetana i legende kluba.

Nastavak tromjesečnog posta od starterske uloge nije razjario Modrića, kao ni to što ni on ulaskom u 69. minuti "nije uspio povezati redove ekipe Reala, koja ima puno talenta, ali joj fali rada", piše Marca i dodaje: "To se posebno vidi kada Real izgubi loptu. Tada nekoliko lijenih igrača prestaje igrati. Modrić je na to bjesnio na suigrače koji ne pomažu. Prije svega na Mbappea i Viniciusa."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 13:29