StoryEditorOCM

Nakon finala Lige prvaka Edin Džeko donosi veliku odluku, a ona će biti izuzetno teška

Piše R. R.
9. lipnja 2023. - 20:55

Edin Džeko igra zaista odlično u dresu Intera. Sa 37 godina BH-dijamant je nositelj igre talijanskog kluba i u subotu će imati mogućnost doći do najveće pobjede i trofeja u karijeri protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka.

Džeko još uvijek ne zna hoće li i naredne sezone nositi dres „nerazzurra“. To će biti poznato u narednim danima nakon što se obave pregovori s vodstvom kluba koji su zakazani odmah nakon finalne utakmice Lige prvaka.

Edin će sa svojim agentima sjesti za pregovarački stol s Interom. Tim s Giuseppe Meazze spreman mu je ponuditi jednogodišnji nastavak suradnje uz mogućnost dodatnog produžetka, ali uz znatno manju plaću od one koju trenutno ima i koja iznosi oko pet milijuna eura. Nije poznato kolika će biti brojka koju će Inter ponuditi. Pretpostavlja se da neće biti previše izdašna, a ni ugovor „1+1“ nije nešto što je bi ga moglo oduševiti.

Ako se i ne dogovori s Interom, Džeko neće imati previše problema oko pronalaska novog kluba jer za njim vlada ogroman interes. Turski velikan Fenerbahče odmah mu je spreman ponuditi ugovor na dvije godine uz godišnju plaću od 4,5 milijuna eura. Interes Fenera je potvrđen od relevantnih talijanskih medija i sigurno će Džeko pokazati interes za ovaj potpis.

Moguća destinacija za 37-godišnjeg Sarajliju je i SAD. Nekoliko neimenovanih MLS klubova rado bi ga vidjeli u svojim redovima, ali konkretnih i službenih informacija o visini ponuda još uvijek nema. Prethodno se Džeko povezivao i sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije. Međutim, ni tu nije bilo neke službene ponude, pa je sve ostalo samo na pričama. Također, spominje se i ponuda talijanske Monze. Adriano Galliani silno Džeku želi vidjeti u svojoj momčadi i vjerojatno će i s ovim klubom biti određenih razgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:31