StoryEditorOCM
Strani nogometsada i službeno

Ne može se lako zamijeniti Tudora: njegov nasljednik napustio klub nakon samo sedam utakmica

Piše HINA
20. rujna 2023. - 20:21

Španjolski nogometni stručnjak Marcelino Garcia Toral nakon samo tri mjeseca provedena na klupi Olympique Marseillea više nije trener kluba iz drugog najvećeg framcuskog grada, priopćio je klub u srijedu. 

Otkazu 58-godišnjeg Španjolca prethodio je buran sastanak klupskog vodstva s navijačima koji se dogodio u ponedjeljak navečer, tijekom kojeg su zatražene ostavke predsjednika Pabla Longorije i trojice njegovih rođaka u upravnom odboru.

"Događaji od ponedjeljka ne dopuštaju Marcelinu i njegovom stručnom stožeru da obnašaju svoje dužnosti u primjerenim uvjetima", priopćilo je klupsko vodstvo koje je već i prije najavilo da 58-godišnji Španjolac neće voditi momčad u dvoboju Europske kod nizozemskog Ajaxa.

Osim gostovanja u Amsterdamu, momčad iz Marseillea u nedjelju čeka i važan dvoboj 6. kola francuskog prvenstva, u kojem će u nedjelju (21 sat) gostovati na Parku prinčeva kod Paris Saint-Germaina.

"S obzirom na okolnosti, svi smo iznimno razočarani što se, zbog razloga koji nemaju veze sa sportom, moramo suočiti s odlaskom trenera i stručnog stožera, koji su u Marseille stigli tek 23. lipnja i potpuno su predani klubu", stoji u priopćenju.

Marcelino je na klupi Marseillea naslijedio Igora Tudora po čijim je vodstvom klub u prošloj sezoni izborio treće mjesto u prvenstvu, a time i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Pod vodstvom bivšeg treneru Athletic Bilbaa i Valencije, s kojom je 2019. osvojio španjolski Kup kralja, Olympique je u prvih pet prvenstvenih kola ostvario dvije pobjede i tri remija i nalazi se na četvrtom mjestu, ali sa samo dva boda zaostatka za vodećim Monacom. No, navijači su ga "uzeli nazub" zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od grčkog Panathinaikosa.

Marcelino Garcia Toral je peti trener, nakon Francuza Rudija Garcije, Portugalca Andrea Villas-Boasa, Argentinca Jorgea Samapolija i Igora Tudora, otkako je vlasništvo nad OM-om u listopadu 2016. preuzeo Amerikanac Frank McCourt.

Momčad bi protiv Ajaxa trebao voditi član stručnog stožera i bivši igrač Olympiquea Jacques "Pancho" Abardonado.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:53