StoryEditorOCM
Strani nogometVraća se kući

Nekadašnja velika zvijezda objavila kraj karijere, a dan kasnije dobio je ponudu koju jednostavno nije mogao odbiti

Piše R. R.
8. srpnja 2024. - 21:56

Thiago Alcantara potvrdio je da je odlučio završiti svoju igračku karijeru. Zbog ozljeda je prošlu sezonu više provodio na terapijama nego igrao u Liverpoolu. No ovo je već „stara vijest“, kako stvari stoje ovaj nekadašnji španjolski će se ekspresno vratiti nogometu i to u dresu Barcelone.

Thiago je ponikao u Barcelonu i još kao tinejdžer dobio je šansu u prvoj momčadi katalonskog kluba dok je na trenerskoj klupi bio Pep Guardiola. Međutim, nakon toga ubrzo je odlučio otići u Bayern gdje se zadržao nekoliko sezona, a potom je potpisao za Liverpool.

Thiago je s Bayernom i Liverpoolom uspio osvojiti skoro sve što je mogao, no u prethodnih nekoliko godina imao je ogromnih problema s ozljedama zbog čega je ovaj veznjak više bio van nego na terenu. Na društvenim mrežama stigla je i službena objava kraja karijere.

Odmah nakon objave u komentarima su se oglasili mnogi njegovi bivši suigrači, a tu se izdvajaju i komentari Barcelone, Bayerna i Liverpoola u kojima je proveo svoju karijeru.

Dok je još igrao i bio u najboljim godinama špekuliralo se da ga Barcelona želi vratiti u svoje redove kada su shvatili kakvu su grešku napravili njegovom prodajom u Bayern, Ipak, čini se da će se Thiago zaista vratiti u katalonski klub, ali ne u ulozi igrača kako se godinama očekivalo.

Španjolski mediji pišu da se Thiago odlučio posvetiti trenerskom poslu i da će već na startu dobiti sjajnu priliku i to u Barceloni. Navodno, Hansi Flick je pokazao veliku želju da Thiago bude dio njegovog stožera i jedan od pomoćnika. Kada je čuo da Thiago ide u mirovinu ponudio mu je dolazak u Barcelonu i čini se da će se to i dogoditi.

Thiago je već održao sastanak s čelnicima Barcelone i Flickom, te će gotovo sigurno prihvatiti ponudu Katalonaca što bi trebalo biti službeno objavljeno u narednim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 17:02