StoryEditorOCM
Strani nogometneće mu oprostiti

Može li ova neoprostiva izdaja Belgijca zaustaviti Džekin dolazak u Hajduk: prešao u redove najvećeg konkurenta

Piše R. R.
1. srpnja 2024. - 20:47

Belgijski napadač Michy Batshuayi uzdrmao je Tursku odlukom da napusti Fenerbahče i karijeru nastavi u redovima gradskog rivala Galatasaraya. Batshuayi je prethodne dvije sezone igrao u dresu Fenera, ali je u protekloj sezoni bio u većini utakmica na klupi jer je prednost imao Edin Džeko.

Iako se u posljednje vrijeme špekulira da bi Džeko mogao napustiti Fener na kraju je Batshuayi bio taj koji je napravio neočekivan potez i potpuno izdao navijače ovog kluba. Čelnici Fenera ponudili su Batshuayiju opciju produženja suradnje, ali je Belgijanac dobio i ponudu najvećeg rivala Galatasaraya koju je odlučio prihvatiti. Turski mediji pišu da je Galatasaray ponudio više novca za trogodišnji ugovor.

Potez Batshuayija izazvao je šok i nevjericu među navijačima Fenerbahčea koji su bijesni što je Belgijanac na takav način zabio nož u leđa klubu i otišao u redove najvećeg suparnika. Iako je „pobjegao" iz Fenera kako ne bi više bio Džekina sjena jasno je da ni odlazak u Galatasaray ne jamči Belgijancu da će biti starter. Tamo ga čeka jednako jaka konkurencija s obzirom na to da u napadu igra prva zvijezda ove momčadi Mauro Icardi.

Međutim, i pored toga Batshuayi je odlučio potpisati za Galatasaray, a nema sumnje da ga čeka pravi pakao kada se vrati na Fenerov stadion. Batshuayiju nije prvi put da pravi ovakvu „izdaju“ s obzirom na to da je u Fener došao nakon što je igrao u dresu Bešiktaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 21:30