StoryEditorOCM
Strani nogometkakav nered

Nesuđeni trener Hajduka u središtu skandala: zamijenio igrača, pa ga njegov otac gađao kišobranom s tribine

Piše SPORT SD, SN
20. kolovoza 2024. - 21:32

Nekadašnji trener Slaven Belupa, Ricardo Moniz našao se u središtu velikog skandala. On je sa svojim sadašnjim klubom Zürichom u švicarskom Kupu gostovao kod niželigaša Zug 94. Zürich je slavio 2:0, ali nakon utakmice tema je samo skandal iz drugog poluvremena, pišu Sportske novosti.

Moniz je u 80. minuti iz igre izvadio Labinota Bajramija koji je ušao samo 18 minuta ranije. Moniz je svoj potez objasnio time što nije bio zadovoljan Bajramijevim zalaganjem u obrani. Nije to prvi put da Moniz koristi ovakve poteze kako bi dobio reakciju od svoje momčadi.

image

Ricardo Moniz

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Bajramiju se ovaj potez nije svidio te je samo bijesno projurio pokraj Moniza, izvrijeđao ga i otišao u svlačionicu. Ipak, glavna tema svih medija je ono što je uslijedilo koju minutu nakon toga.

Tada je kraj Moniza proletio kišobran kojeg je bacio netko s tribina. Kasnije se saznalo da je to bio Bajramijev otac revoltiran time što je Moniz izvadio njegovog sina.

- Nikada nisam doživio ovako nešto. Ovo je najcrnije poglavlje moje karijere. Moram sada dobro razmisliti hoću li ostati u Zurichu. Ne mogu ostati ovdje ako će mi sigurnost obitelji biti ugrožena. Oštri predmet promašio me za samo par centimetara - rekao je Moniz nakon incidenta.

Poznat je bio Moniz hrvatskoj javnosti još prije nego je sjeo na klupu Slaven Belupa. Naime, bio je prije skoro deset godina ozbiljan kandidat za postati trener Hajduka. 

image

Moniz na klupi RB Salzburga

Wildbild/Afp

U proljeće 2015. godine spominjao se Moniz kao izgledni kandidat za klupu ‘bijelih‘. Tada je čak gledao uživo prvenstvenu utakmicu Zagreba i Hajduka odigranu u Kranjčevićevoj. U kuloarima se špekuliralo kako bi na kraju sezone trebao naslijediti tadašnjeg trenera Stanka Poklepovića. No, tada je Moniz preuzeo engleskog trećeligaša Notts County, a do konca te sezone na klupi ‘bijelih‘ su još sjedili sportski direktor Goran Vučević i Hari Vukas. Na ljeto je angažiran Damir Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 02:53