StoryEditor
Strani nogometdobra lekcija

Ni Marta im nije pomogla: brazilska ženska nogometna reprezentacija teško poražena od šesnastogodišnjaka

Piše R.R.
13. siječnja 2021. - 21:19
Michael Reaves/AFP

Uvijek će se postavljati pitanja u odnosima muško-žensko kada je isti sport u pitanju. I uvijek će se naći razni argumenti, zavisno koju ćete tezu podržavati. Skroman doprinos ovoj temi dodali su i mladići iz Gremija, selekcija igrača U-16 koji su s uvjerljivih 6:0 svladali žensku reprezentaciju Brazila. I to onu seniorsku, koja se sprema za nastup na olimpijskim igrama u Tokiju.

Da stvar po žensku reprezentaciju bude još i gora, u utakmici koja se igrača dva puta po pola sata, je nastupila i Marta, nogometašica koja je do sada uzela šest FIFA-inih priznanja za najbolju na svijetu.   

Zanimljivo je da je trenerica reprezentacija Pia Sundhage našla i dobre stvari u ovako teškom porazu.

- Ova trening-utakmica bila nam je važna iz par razloga. Kao prvo, jer su muškarci puno brži. Na velikoj pozornici ćemo igrati protiv vrlo brzih ekipa i ovo je bio pravi izazov. Bilo nam je važno i kako bismo mogli vrednovati svaku igračicu posebno – rekla je Sundhage.

Važno je da iz svega se izvuku kvalitetna rješenja i nauče neke nove lekcije

- Imali smo nekoliko dobrih situacija par puta smo dobro sačuvali loptu i brzo reagirali u tim situacijama. Ovo je pravi put za napredak, kako bismo bile spremne za sve što nam 2021. Donosi – zaključila je Sundhage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 00:58