StoryEditorOCM
Strani nogometTko pjeva...

Ništa nisu naučili od Livaje! Nogometaše PSG-a čeka kazna zbog iste stvari koju je napravio i kapetan Hajduka

28. rujna 2023. - 18:22

U nedjeljnom derbiju Ligue 1 PSG je unatoč ozljedi svoje najveće zvijezde Kyliana Mbappea demolirao Marseille s čak 4:0. Mbappe je iz igre morao već u 32. minuti, ali baš je njegova zamjena Portugalac Goncalo Ramos zabio dva pogotka. Međutim, glavna tema francuskih medija nakon susreta nisu bili ni Ramos ni Mbappe, već skandal koji se dogodio prilikom proslave trijumfa. Naime, nakon završetka utakmice nekolicina igrača pariškog sastava snimljeni su kako u žaru proslave pobjede s navijačima svoje momčadi pjevaju pogrdnu pjesmu o Marseilleu. Zbog toga im prijete velike kazne. Reagirala je čak i ministrica sporta Amelie Oudea-Castera.

image
AFP

Poslije posljednjeg sudačkog zvižduka u slavlju ispred svojih navijača na Parku prinčeva snimljena su najmanje petorica igrača PSG kako sudjeluju u pjevanju pjesme koja je uvredljiva za njihovog velikog suparnika. Randal Kolo Muani i Ousmane Dembele su megafonom poveli pjesmu, Layvin Kurzawa i Achraf Hakimi su se priključili, Warren Zaire-Emery držao je megafon... Između ostalog u pjesmi je i stih:

- Marseille, jeb** si majku.

Igrač će sada biti na tapetu disciplinskog suca, a prijeti im i do četiri utakmice neigranja.

image
AFP

Podsjetimo, Livaja je nakon finalnog susreta SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Hajduka i Šibenika u svibnju ove godine u Rijeci (2:0 za ‘bijele‘) pjevao pjesmu pogrdnu pjesmu o Šibenčanima. Zbog toga je kažnjen jednom utakmicom neigranja i s 13.300 eura. Ta kazna stajala je Livaju nastupa na utakmici Superkupa s Dinamom na otvaranju ove sezone.

Tada su kažnjeni i mladi stoper Luka Vušković sa 6.000 eura odnosno trener vratara Hajduka Tomislav Rogić s 5.300 eura, zbog pjevanja neprimjerene pjesme prilikom dolaska momčad poslije finala na stadion na Poljud. Protiv obojice je Savez naknadno podignuo prijave.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:31