StoryEditorOCM
Strani nogometeuropski gigant

Osvojili Ligu prvaka sedam puta, nisu zadovoljni rezultatima: velikan želi Tudora, u njemu vidi spas

Piše SPORT SD
2. studenog 2023. - 19:29

Talijanski gigant Milan je u svojoj povijesti čak sedam puta osvojio Ligu prvaka, ali crveno-crni su daleko od svojih najslavnijih dana. Zadnjih godina su se malo i razbudili, istina. U sezoni 2021./22. su bili prvaci Italije, a prošle sezone su igrali i polufinale Lige prvaka, u kojem ih je nadjačao njihov gradski rival Inter.

Ovi nedavni pothvati su došli pod trenerskom palicom Stefana Piolija, koji je u Milanu već duge četiri godine. No, čini se da bi u prijestolnici mode moglo doći do nekih promjena.

Puno je novaca potrošeno u posljednjem prijelaznom roku, dovedena mnoga imena, a u klubu smatraju da trenutni rezultati ne prate očekivanja. Osim što su na zadnjem mjestu u grupi Lige prvaka i treći u prvenstvu, u svim važnijim utakmicama u sezoni nisu ispunili očekivanja.

image
AFP

Protiv najvećeg rivala Intera su doživjeli debakl i izgubili s čak 5:1, Borussiji i Newcastleu nisu uspjeli zabiti ni gol. Uz to, u zadnje tri utakmice su izgubili kući od Juventusa, PSG ih je uvjerljivo svladao s 3:0, i prošli vikend su prokockali prednost od 2:0 protiv Napolija.

Talijanska Repubblica piše da čelnici Milana trenera Piolija vide kao jednog od krivaca za rezultate, te već razmišljaju o novim imenima. Iako bi vjerojatno mijenjali tek na kraju sezone, prvi kandidat je Igor Tudor, a bacili su oko i na  Argentinca Marcela Gallarda.

Splićanin je svojim izvedbama u Hellas Veroni i Marseilleu zaokupio pažnje mnogih talijanskih klubova, već se pisalo da ga prate Napoli, Roma i Lazio, a sada se toj listi talijanskih velikana pridružio i Milan.

Osim ovih, bilo je tu i ponuda turskih klubova, te nekih Serie A klubova koji su bliže dnu tablice, ali ih je Tudor sve odbio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:11