StoryEditorOCM
Strani nogometPremijer liga

Ovome se nitko nije nadao: smijenili bivšeg hajdukovca s kojim su osvojili duplu krunu, pa izgubili od ‘fenjeraša‘

Piše Sport SD
4. prosinca 2023. - 16:30

Gotovo da nitko nije očekivao ovakvu senzaciju u 16. kolu Premier lige BiH. Rijetki su oni koji bi se prije utakmice kladili na remi, a kamoli pobjedu Zvijezde 09 protiv Zrinjskog u Ugljeviku. Aktualni prvaci BiH ove sezone su ispisali povijest ulaskom u grupnu fazu Konferencijske lige, ali u domaćem natjecanju ne pružaju najbolje partije.

Nastavilo se s lošim navikama u Ugljeviku gdje je posljednja momčad prvenstva dočekala Plemiće i slavila s 2:1. Zrinjski je stigao na ovo gostovanja kao apsolutni favorit, svjesni da im neće biti lako, ali s najmanjom sumnjom u ovakav ishod.

Povela je domaća momčad golom veznjaka Bože Vukoje u 50. minuti, a samo pet minuta kasnije Nemanja Bilbija je s bijele točke izjednačio na 1:1. Konačnih 2:1 postavio je nigerijski napadač Kayode Saliman u 75. minuti za ukupno drugu pobjedu Zvijezde 09 ove sezone u prvenstvu.

image
Antonio Balić/Cropix

Domaća momčad je posljednja na tablici nakon 16 kola s osam bodova i gol razlikom -20. Zrinjski je s druge strane na drugom mjestu s 32 boda, sedam manje od vodećeg Borca iz Banja Luke.

Nedavno je došlo i do smjene na klupi pa je Krunoslava Rendulića, koji je osvojio duplu krunu prošle sezone, naslijedio Mario Ivanković koji zasad ima omjer od dvije pobjede i dva poraza.

image
Antonio Balić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 21:34