StoryEditorOCM
Strani nogometpromjene u Realu

Perez je čovjek s velikim planom: našao je adekvatne zamjene za Ancelottija i Modrića, u Madrid stiže čudo igrača

Piše R. R.
30. rujna 2024. - 23:42

Florentino Perez je čovjek koji uvijek ima plan za rješavanja neugodnih situacija i nikako ne dozvoljava biti uhvaćen u neugodnu situaciju. To mu je uspio jedino napraviti Toni Kroos kada se odlučio umiroviti pa prvi čovjek „kraljevskog kluba“ nije imao vremena za pravovremenu reakciju i osiguranje adekvatne zamjene. 

image
Tonči Vlašić

Predsjednik Reala je poznat kao čovjek koji se voli unaprijed osigurati i ne prepušta puno toga slučaju, za svaki potez kojeg napravi ima određenu pripremu. 

Stoga i mediji u Španjolskoj već kalkuliraju kako će ovo biti posljednja sezona u „kraljevskom klubu“ Carlu Ancelottiju i Luku Modriću, Perez već ima smišljen plan kako to izvesti, ali i ima rješenja za ove promjene. Naime priča ide kako se niti Ancelottiju niti Modriću nema što zamjeriti, svoj posao rade vrhunski, ali je vrijeme za mirovinu jer godine čine svoje.

image
Javier Soriano/AFP

Perez je stoga smislio i plan, Ancelottija bi na klupi trebao zamijeniti Xabi Alonso koji radi dobar posao s Bayerom. No jasno je da će ga „apotekari“ teško zadržati u Leverkusenu s obzirom na ponude koje ima, od Bayerna i PSG-a, pa do klubova iz Premiershipa. Teško da bi i Xabi mogao odoljeti pozivu iz Madrida. 

Ako je to točno, da je Alonso prvi pick, onda bi zamjena za Modrića morao biti Florian Wirtz, njemačka mlada zvijezda, koja uvelike oduševljava nogometni svijet svojim igrama i koji bi sigurno imao mjesta i u početnoj postavi Reala.   

image
Ina Fassbender/AFP

Alonso je od Wirtza uspio napraviti igrača svjetske klase za kratko vrijeme, te na savršen način iskoristio potencijal mladog Nijemca. Uz sve to među njima se razvila snažna veza i mnogi već špekuliraju da će Wirtz sigurno odabrati klub u kojem će biti i Alonso kako bi nastavio razvijati svoje potencijal 

Istina Perezu će biti potrebno i dosta novca za ovu operaciju, no i tu se nada izdašnijoj sponzorskoj pomoći njemačkog Adidasa kojem je Wirtz zaštitno lice i koji bi mogao „dati ruke“ Realu kako bi plodonosnu suradnju mogli i dalje nastaviti. S jačom momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 23:43