StoryEditorOCM
Strani nogometglavom bez obzira

Potjerali Tudora, sada im u klubu sve gori: predsjedniku i novom treneru prijete smrću, oni hitno dali otkaze

Piše SPORT SD
19. rujna 2023. - 19:59

Bez poraza u prvenstvu u dosadašnjem dijelu sezone, a u klubu sve gori. To je situacija u kojoj se trenutno nalazi Marseille. U pet utakmica, dvije pobjede i tri remija. Nakon što je OM na domaćem terenu s Toulouseom odigrao 0:0, navijači Marseillea odlučili su na svoj način promijeniti upravljačku strukturu u klubu. Naravno, nisu to uradili pravnim putem, već isključivo prijetnjama smrću.

Navijači kritiziraju trenera Marcelina i njegov stil igre, jer iako su pet utakmica bez poraza, svi protivnici su im bili malo slabijeg renomea. Nezadovoljstvu je uvelike pridonijelo i ispadanje u kvalifikacijama Lige prvaka od Panathinaikosa.

Kritiziraju i predsjednika Pabla Longoriju, koji je Marcelina, svog dobrog prijatelja, doveo u klub, žele ih obojicu van što prije. Pablo Longoria je imao turbulentan odnos s Tudorom dok je ovaj bio na klupi Olimpijaca, nisu se međusobno podnosili.

Igrači su se često Longoriji žalili na Tudorove "preoštre" metode, a onda je klub Tudoru početkom lipnja poručio da je bivši, pisali su tada francuski mediji, iako je službena informacija bila da je Tudor napustio klub iz osobnih razloga.

Poznati francuski list L‘Equipe ima informaciju da je Longoria već bivši, da je nakon prijetnji odlučio otići iz kluba, a za njim će i njegov prijatelj Marcelino.

Njihov odlazak se po pisanjima većine francuskih medija očekuje svakog trenutka. Iako, primjerice, La Provence piše kako Marcelino nema nikakvih namjera napustiti klub, te da su njihovi izvori iz kluba sve porekli.

Marseille iduću utakmicu igra u gostima protiv Ajaxa u četvrtak, a pokaže li se istinitim da Marcelino odlazi, klub će voditi Jean-Pierre Pappin, legendarni nogometaš i osvajač Zlatne lopte 1991. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:43