StoryEditorOCM
Strani nogometazijska liga prvaka

Rat na Bliskom istoku: Ronaldo, Brozović i ekipa ne žele putovati na nesigurno gostovanje u Iran

Piše Gradimir Đukarić/ SN
3. listopada 2024. - 19:39

Eskalacija sukoba na Bliskom istoku, iransko raketiranje Izraela i prijetnja odmazdom na napad, osim prijetnje po mir u svijetu počinju utjecati i na nogomet.

Al Nassr našeg Marcela Brozovića trebao bi za 18. listopada igrati 3. kolo azijske Lige prvaka u Teheranu protiv Esteglala, međutim prema pisanjima medija u klubu zbog sigurnosti ne planiraju otputovati u glavni grad Irana. Prijetnje iz Izraela kako će uzvratiti na nedavne napade Teheran čine potencijalnom metom.

U Izraelu je, pak, zbog nedavnih događanja zasad odgođena samo jedna prvenstvena utakmica između Beitara iz Jeruzalema i Maccabija iz Haife koja se trebala igrati 1. listopada. Tijekom vikenda se treba odigrati još sedam ligaških dvoboja, a zasad nema najava kako će biti odgođeni, pišu Sportske novosti.

Izraelski nogometni savez istovremeno je objavio popis igrača za nadolazeće utakmice u Ligi nacija igrati protiv Francuske i Italije. S obzirom da nacionalna momčad već neko vrijeme igra u Budimpešti to neće utjecati na odigravanje.

U međuvremenu, Iranci su prilično ravnodušni bez obzira na moguću eskalaciju sukoba i na njihov teritorij. Prvenstvene utakmice se i dalje normalno igraju, bez bilo kakve najave promjene satnice ili odgoda, a i reprezentacija će također za desetak dana imati ogled protiv Katara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 20:01