StoryEditorOCM
Strani nogometoglasio se savez

Rat se nastavlja, Indijci optužuju Igora Štimca da je tražio pomoć astrologa?!

25. lipnja 2024. - 11:33

Indijski nogometni savez optužio je Igora Štimca u ponedjeljak, nakon što ga je smijenio s mjesta izbornika zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, da je koristio astrologa za odabir svojih igrača.

Bivši hrvatski reprezentativni branič, koji je startao na Svjetskom prvenstvu 1998., tijekom pet godina na čelu "Plavih tigrova" imao je burne odnose s Indijskim nogometnim savezom (AIFF), piše agencija France Presse.

Poraz od Katara ranije ovog mjeseca okončao je indijske snove o plasmanu u treći krug azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., a ugovor sa Štimcem je raskinut prošli tjedan.

Štimac (56) je na posljednjoj konferenciji za novinare rekao da je zbog stresa operirao srce te da se tijekom mandata, obilježenog nizom kontroverzi, borio protiv "laži" i ljudi s "privatnim interesima".

Godine 2023. jedan indijski medij je izvijestio da je koristio astrologa za odabir svojih igrača, što je tvrdnja koju je bivši igrač West Hama u to vrijeme nazvao "sramotom".

Ali AIFF je u priopćenju od ponedjeljka rekao da je "šokiran jer je primijetio da se Štimac oslanja na astrologa u određivanju poziva igračima i u odabiru momčadi", što nije ništa drugačije od bivšeg francuskog izbornika Raymonda Domenecha, koji je priznao da se, prilikom odabira igrača, ravnao prema njihovim astrološkim znakovima.

image
AFP

"Komunikacija gospodina Štimca – očito s jedinim ciljem ocrnjivanja AIFF-a i prikazivanje njegovog osoblja u lošem svjetlu – nije dostojna profesionalca koji je u toj organizaciji služio više od pet godina", istaknuo je Indijski nogometni savez.

"Ovakvo ponašanje samo je učvrstilo uvjerenje AIFF-a da je odluka o raskidu njegovog ugovora ispravno donesena."

Štimac, koji je s Hrvatskom igrao u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., postao je izbornik Indije 2019. godine.

Indija se kvalificirala na ovogodišnji Azijski kup, gdje je izgubila sve tri utakmice. Reprezentacija Indije, zemlje koju je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter nazvao sportskim "uspavanim divom", nalazi se na 124. mjestu FIFA-ine ljestvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 11:37