StoryEditorOCM
Strani nogometpišu španjolci

Real Madridu stigla najveća ponuda u povijesti nogometa: 500 milijuna eura za Viniciusa, evo detalja

Piše SPORT SD
27. kolovoza 2024. - 14:28

"Petsto milijuna za Viniciusa!" Takav je naslov osvanuo danas u španjolskom Mundu Deportivu. O zanimanju Saudijske Arabije za Viniciusa pisalo se cijelo ljeto i nastavlja se pisati. Brazilac zna za interes i ono što mu nudi saudijski nogomet. Ponuda od milijardu eura za pet godina, uključujući i bonuse. Uz to bi i postao zaštitno lice Saudijske Arabije za Svjetsko prvenstvo 2024.

Ponuda Real Madridu nije službeno stigla, ali Saudijci su dali do znanja Madriđanima koliki je njihov interes za obaviti transfer. Prije nekoliko tjedana list As tvrdio da biSaudijska Arabija kraljevskom klubu platila 400 milijuna eura, sada je u El Chiringuito, inače dobro informiran izvor o zbivanjima u Realu, otkrio da bi ta ponuda iznosila 500 milijuna eura.

image
Jaime Reina/Afp

Real Madrid, sa svoje strane, ima vrlo jasan stav po ovom pitanju: onaj tko želi Viniciusa mora platiti milijardu eura, njegovu raskidnu klauzulu. U španjolskoj prijestolnici ne planiraju prodati Brazilca i unatoč svemu što se šuška, mirni su jer ga ovog ljeta ne vide vani.

Sljedeće godine će scenarije biti drukčiji. ESPN je otkrio da su agenti brazilskog igrača obavijestili Real Madrid da nisu zainteresirani za obnovu njegovog ugovora koji istječe 2027., budući da igrač želi vremena za razmatranje ove sezone ako na ljeto prihvati ponudu Saudijske Arabije. Real je spreman na scenarij u kojem Vinicius napušta klub, već su identificirali Nica Williamsa iz Bilbaa kao moguću zamjenu. Ako se ovaj scenarij ostvari, bila bi to velika "pobjeda" Reala nad Barcelonom, pošto su Katalonci već neko vrijeme zagrijani za Williamsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 06:53