StoryEditorOCM

Šahtar remizirao s Francuzima, Ajax se spasio u nadoknadi, uvjerljivi Sturm i Sporting, remi Eintrachta, pobjeda Benfice

Piše Hina
15. veljače 2024. - 23:19

U prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Europske lige Milan je na San Siru porazio Rennes sa 3-0, dok je Benfica nakon velike drame porazila Toulouse sa 2-1.

Junak milanskog susreta bio je dvostruki strijelac Ruben Loftus-Cheek (32, 48), a treći gol za "Rossonere" zabio je Rafael Leao (53).

Pobjedu, ali daleko teže izborila je Benfica koja je na Luzu sa 2-1 slavila protiv Toulousea.

Oba gola za domaći sastav zabio je Angel di Maria i to iz kaznenih udaraca. Prvog u 68. minuti, a drugog u osmoj minuti nadoknade. Za goste je zabio Mikkel Desler u 75. minuti.

Veliko iznenađenje priredio je Karabag koji je na gostovanju porazio Sporting iz Brage sa 4-2.

Gosti su poveli golom Marka Jankovića iz jedanaesterca u 21. minuti, a izjednačio je u posljednjim trenucima prvog dijela Simon Banza. U 54. minuti Karabag dolazi do nove prednosti golom Abdellaha Zoubira. Juninho je u 65. minuti postigao i treći gol, a sjajnu večer azerbajdžanskog sastava uputpunio je Zoubir svojim drugim golom u 69. minuti.

Tračak nade Bragi uoči uzvrata donio je Joao Moutinho smanjivši na 2-4 iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Lens i Freiburg su u susretu sa čak 30 udaraca odigrali bez golova.

U ranije odigranim susretima Feyenoord i Roma su odigrali 1-1. Bez pobjednika, rezultatom 2-2 je završio susret između Šahtara i Marseillea, dok su Sporting i Galatasaray upisali pobjede.

Feyenoord i Roma se treću godinu uzasopce susreću u Europi. Prošle sezone Roma je izbacila nizozemski sastav u četvrtfinalu Europske lige, a godinu ranije rimski sastav je bio bolji i u finalu Konferencijske lige sa 1-0.

Aktualni nizozemski prvak je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Igora Paixaoa, a izjednačio je Romelu Lukaku u 67. minuti. Gosti su mogli do gola i u 41. minuti, no Leandro Paredes je s ruba šesnaesterca pogodio prečku.

Za Feyenoord je od 70. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec.

Bez pobjednika je završio i susret između Šahtara i Marseillea u hamburgu, na koncu je bilo 2-2.

Sve najzanimljivije se dogodilo u posljednjih pola sata. OM je vodio 1-0 i 2-1, no Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, pomoćnik mu je Mario Stanić, a sportski direktor Darijo Srna, se oba puta uspio vratiti.

Marseille je poveo u 64. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga, a četiri minute kasnije izjednačio je Mikola Matvienko. Francuzi su u prvoj minuti nadoknade golom Ilmana Ndiayea ponovo poveli, no u trećoj minuti nadoknade je izjednačio Eguinaldo.

Galatasaray je u sjajnoj utakmici pobijedio prašku Spartu sa 3-2. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, gosti su se oba puta vratili, no Galatasaray je trećim golom u sudačkoj nadoknadi izborio pobjedu.

Za turski sastav su zabili Kerem Demirbay (19), Dries Mertens (60) i Mauro Icardi (90+1), dok su na suprotnoj strani zabili Angelo Preciado (47) i Jan Kuchta (65).

Oba sastava su završila susret s igračem manje, kod domaćina je u 62. minuti isključen Nelsson, a na češkoj strani je "pocrvenio" Matej Rynes u 80. minuti.

Sporting je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 3-1. Za goste su zabili Aurele Amenda (31-ag), Viktor Gyokeres (41-11m) i Goncalo Inacio (48), a za domaćine Filip Ugrinić (42).

Nogometaši Ajaxa bili su na rubu domaćeg poraza u prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Konferencijske lige, ali su ipak odigrali 2-2 protiv norveškog Bodo Glimta.

Norvežani su vodili 2-0 do 91. minute, ali će uzvrat ipak dočekati bez rezultatske prednosti. Po domaćina je koban bio Gronbaek koji je zabio dva pogotka za 2-0 gostiju, u 16. i 63. minuti. Ipak, u 91. minuti je Van den Boomen pogodio s bijele točke za 1-2, dok je Berghuis u 97. postavio konačnih 2-2. Sudačku nadoknadu gosti su odigrali s igračem manje, Bjortuft je u 91. minuti morao napustiti travnjak.

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za Ajax, Borna Sosa je u igru za domaćina ušao u 46. minuti, dok je Jakov Medić ostao na domaćoj klupi za pričuve.

U Budimpešti je Maccabi Haifa pobijedio belgijski Gent 1-0 golom Pierrota u 65. minuti, a devet minuta kasnije za izraelsku momčad je zaigrao i hrvatski nogometaš Lorenco Šimić.

Pogodaka nije bilo u dvoboju Servettea i bugarskog Ludogoreca, s tim da je hrvatski vratar Simon Sluga ostao na gostujućoj klupi za pričuve.

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta odigrali su 2-2 kod belgijskog Union St. Gilloisea premda su vodili 2-0. Već nakon deset minuta igre Eintracht je imao dva gola prednosti, a strijelci su bili Chaibi u trećoj te Kalajdžić u 10. minuti. Domaći sastav se unatoč tome uspio vratiti u igri, a za konačnih 2-2 su pogađali Rasmussen u 31. i Nilsson u 68. minuti.

Završnicu susreta je Union St. Gilloise morao odigrati s igračem manje, nakon isključenja Vanhouttea u 78. minuti, ali je zadržao remi prije uzvrata. Hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić ostao je tijekom cijelog susreta na gostujućoj klupi za pričuve.

Nogometaši Sturma dobro su iskoristili domaći teren te su u Grazu s 4-1 pobijedili slovački Slovan iz Bratislave. U samom uvodu ogleda su postignuta dva pogotka, u četvrtoj minuti Biereth je zabio za 1-0 Sturma, dok je u osmoj minuti izjednačio Rodrigues.

Bilo je to sve od Slovana na utakmici, a do kraja su strijelci za domaćina bili Gorenc Stankovič u 27., Kiteišvili iz jedanaesterca u 64. te Camara u 91. minuti. Mogao je Slovan primiti još pogodaka, pogotovo nakon što je ostao s igračem manje u 78. minuti, tada je pocrvenio Wiess. Minutu nakon toga za Slovan je zaigrao hrvatski nogometaš Marko Tolić, nekadašnji igrač Dinama.

Molde je pred svojim navijačima svladao varšavsku Legiju 3-2 iako je imao veliku prednost od 3-0 te otvoren put prema osmini finala. Treba navesti kako je trenutačno u sezoni norveškog klupskog nogometa stanka između dvije sezone.

Tek nešto više od dvadeset minuta trebalo je Moldeu za tri pogotka. Dva je postigao Gulbrandsen, u 12. i 19. minuti, dok je na 3-0 povećao Kaasa. Legia je uspjela smanjiti na 2-3 i time povećati svoje šanse uoči uzvrata na svom stadionu. Za goste su strijelci bili Joseu u 63. i Augustinjak u 71. minuti.

S minimalnih 1-0 Olmypiakos je u Pireju svladao Ferencvaros, a gol je u 83. minuti dao El Kaabi.

Uzvratne utakmice na rasporedu su sljedećeg četvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:48