StoryEditorOCM
Strani nogometdobra vijest

Saudijci ga vide kao zamjenu za Neymara, a njegovim odlaskom laknulo bi bivšem hajdukovcu

Piše Sport SD
3. siječnja 2024. - 22:59

Velike nade polagao je saudijski Al Hilal milijunskim ulaganjem u Neymara. Ispunjavale su mu se razne želje, a samo za njegov transfer su PSG-u isplatili 90 milijuna eura. Ipak očekivanja su izgleda bila prevelika za Brazilca koji je u Saudijsku Arabiju stigao s ozljedom mišića.

Propustio je tako prve četiri utakmice prvenstva, a onda upisao ukupno pet nastupa za Al Hilal u kojima je zabio jedan gol i tri puta asistirao do nove ozljede, ovog puta ligamenata zbog čeka će izbivati s travnjaka najmanje do kraja travnja.

Saudijci su zbog njegove ozljede krenuli u potragu za zamjenom, a po pisanju brojnih inozemnih medija čini se da je vide u najboljem strijelcu MLS-a. Naime, krilni napadač Los Angeles FC-a, Denis Bouanga prva je želja Saudijskog kluba u narednom prijelaznom roku. LA FC protekle sezone je u finalu MLS-a ostao bez titule, a Bouanga je bio prvi strijelac kluba s 38 golova u 48 nastupa.

image
Randall Campos/Afp

Prema informacijama francuskih medija, njegov transfer bi bio puno jeftiniji od onog Neymara, a Al Hilal bi trebao isplatiti američkom klubu 15 milijuna eura. Osim njega, LA FC je na poziciji lijevog krila ostao bez Carlosa Vele kojem je istekao ugovor, a time se otvara prostor za bivšeg hajdukovca Stipu Biuka.

Mladi hrvatski reprezentativac je prošle zime prešao u MLS i postao drugi najskuplji transfer kluba iz Los Angelesa. U svojoj prvoj sezoni u američkom klubu zabio je tri gola i jednom asistirao u 43 nastupa (1850 minuta), a s obzirom na odlaske njegova minutaža bi se u ovoj godini mogla značajno povećati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:11