StoryEditorOCM
Strani nogometfinale lige europe

Sevilla ili Roma? Večeras će svakako jedna tradicija biti srušena: ‘Njima je to normalno, ali nama nije‘

Piše Sport SD
31. svibnja 2023. - 11:27
(FILES) Roma‘s Portuguese head coach Jose Mourinho celebrates with the trophy after his team won the UEFA Europa Conference League final football match between AS Roma and Feyenoord at the Air Albania Stadium in Tirana on May 25, 2022. Twenty years after lifting his first European Cup with FC Porto, Jose Mourinho and AS Roma can claim their sixth continental trophy, when they take on Sevilla in the Europa League on May 31, 2023. (Photo by OZAN KOSE/AFP)Ozan Kose/Afp

Tko osvaja trofej Lige Europe još uvijek nam nije poznato, ali ono što se zna je da će nakon večerašnje utakmice na Puskás Aréni u Budimpešti biti srušena jedna tradicija.

Naime, Jose Mourinho koji vodi Romu nikada u svojoj trenerskoj karijeri nije izgubio niti jedno europsko finale.

Do sada je "The Special One" svoje momčadi vodio u pet finala od kojih su bila dva Lige prvaka, te po jedno Lige Europe, Kupa UEFA i Lige konferencija, a u svakim od tih finala je došao do trofeja.

S druge strane, svima je jasno zašto Sevillu zovu "Kraljicom Lige Europe". Andalužani su apsolutni rekorderi ovog natjecanja sa čak šest naslova, a slavili su u svakom od tih finala.

Jose Mourinho je na press konferenciji istakao kako vjeruje u svoju momčad. Portugalski stručnjak smatra kako povijest večeras neće igrati ulogu.

"Pogledate Realova finala i pomislite da dobivaju svako finale. Pogledate Sevillu i pomislite da dobiva svako finale, ali realnost je da povijest ne pobjeđuje utakmice. Oni imaju iskustva u ovom natjecanju. Za njih je igranje u finalu Lige Europe normalna stvar, za nas je nesvakidašnji događaj. Tako da nema problema, samo želim igrati utakmicu", rekao je Mourinho.

Iz tabora Seville su također oprezni pred ovaj dvoboj. Ivan Rakitić je rekao da sve ono što su do sada napravili u ovom natjecanju ostavljaju po strani i da će učiniti sve da dođu i do sedmog trofeja drugog po jačini UEFA-inog natjecanja.

Finale Lige Europe između Seville i Rome igra se večeras od 21 sat na Puskás Aréni u Budimpešti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:43