StoryEditorOCM
Strani nogometnova sredina

Škoti nasljednika za Hrvata pronašli u Hrvatu, doveli bi bivšeg hajdukovca na posudbu, ali zapinje zbog jednog detalja

Piše Sport SD
20. kolovoza 2024. - 23:47

Ispadanjem iz Serie A u izlogu Salernitane pojavio se niz imena, ponajviše nositelja momčadi koji bi ove sezone igrali ipak u višem rangu od Serie B. Jedan od njih je i povremeni hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić koji je u potrazi za novom sredinom. Prvoligaški nogomet bio bi minimum za bivšeg hajdukovca, a čini se da bi mogao pasti dogovor s klubom koji igra i europska natjecanja.

Naime, početkom ljeta Glasgow Rangersi su pustili hrvatskog reprezentativca Bornu Barišića da ode istekom ugovora. Razlaz s Hrvatom značio je potragu za novim bekom, a po svemu sudeći zamjena će biti Hrvat. 

Kako pišu škotski i talijanski mediji, Rangersi žele dovesti Bradarića na posudbu. Tu bi uključili i opciju otkupa njegovog ugovora sa Salernitanom. Ipak talijanska strana postavlja drugačije uvjete. Pristali bi na posudbu, ali uvjetuju da otkup po isteku iste mora biti obavezan po cijeni koju dogovore sa Škotima. 

image
Marco Bertorello/Afp
image
Alberto Pizzoli/Afp

Navode da bi nova runda pregovora trebala krenuti uskoro, a i da bi lako mogao pasti dogovor s obzirom na interes svih strana da se taj posao zaključi. 

Bradarić je bio jedan od najvećih izlaznih transfera na Poljudu, a iz Hajduka je prodan 2019. godine u Lille za 6,5 milijuna eura. Iz francuskog kluba ostvario je prije dvije godine transfer u Italiju za 5 milijuna eura. Za Salernitanu je odigrao ukupno 70 utakmica u svim natjecanjima i upisao 6 asistencija, u Lilleu je upisao 77 nastupa, jedan gol i šest asistencija, a za Hajduk je odigrao 35 utakmica i zabio 5 golova dok za hrvatsku reprezentaciju ima četiri nastupa. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 05:05