StoryEditorOCM
Strani nogometderbi otkazan

Šok na putu prema stadionu: kamenovan autobus Lyona, trener ozlijeđen u napadu, snimljen je krvavog lica...

Piše Hina
29. listopada 2023. - 21:28

Derbi susret desetog kola francuskog nogometnog prvenstva između Marseillea i Lyona otkazan je nakon što je autobus Lyona kamenovan na putu prema stadionu Velodrome, pri čemu je trener Fabio Grosso ozlijeđen.

Autobus s igračima Lyona, u čijim redovima igraju hrvatski nogometaši Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car, kamenovan je na putu prema stadionu Velodrome.

Prema pisanju francuskih medija u napadu je ozlijeđen trener Lyona Fabio Grosso. Talijanski stručnjak je snimljen s krvavim licem, a zatim i sa zavojem na glavi dok je izlazio iz ambulante koja se nalazi u hodnicima Stade Velodromea.

Na autobusu je potpuno razbijeno prednje desno staklo, a još nekoliko ih je oštećeno.

Napad na autobus i ozljeda trenera, šokirao je igrače Lyona. Mediji su objavili kako se utakmica neće igrati, spiker kluba iz Marseillea je objavio vijest na stadionu, a uskoro je stigla i službena objava.

"Održan je krizni sastanak, a nakon utvrđenih ozljeda članova Lyona, uvažavajući mišljenje kluba koji nije želio započeti utakmicu i utvrđeni protokol, donesena je odluka da se utakmica ne igra. Bit će sačinjena izvješća nadležnim tijelima koja će odlučiti o tijeku događaja," poručio je sudac Francois Letexier, prenosi L‘Equipe.

Uoči utakmice OM je bio na devetom mjestu sa 12 bodova, dok je Lyon posljednji s tri boda.

Na vrhu ljestvice je Nica sa 22 boda ispred PSG-a koji ima bod manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:27