StoryEditorOCM
Strani nogometpotpuno unutra

Splitski stoper ne ispušta čizmu, minja Talijane ka‘ da su mu bičve: novu sezonu će biti u Ascoliju, svom šestom klubu

Piše Slaven ALfirević
30. kolovoza 2023. - 18:00

Luka Bogdan (27), splitski stoper, inače sin od Franka, igra za novi klub u Italiji. Došao je u Ascoli, to je i dalje serie B, druga liga, a dosad je bio u Ternani.

Bogdan mijenja klubove u serie B poput nekoć Saše Bjelanovića, koji nam je u pameti kao nogometaš koji je prošpartao drugu talijansku ligu uzduž i poprijeko.

Luka je na tom tragu, prije Ternane bio je član Salernitane s kojom je izborio plasman u prvu ligu... No, ovako je to s Lukom počelo na Apeninima: Vicenza, Catania, Livorno, Salernitana, Ternana i sad Ascoli!

Inače, Bogdan je počeo u očevu Adriaticu, pa je prešao u mladu momčad Red Bull Salzburga, koji ga je posudio u danski Koge, odakle je došao u Sloveniju. Zavrč i Krka bili su mu klubovi u "deželi" dok se nije napokon domogao Italije.

A kad se domogao Italije, ne pušta je, visok 195 cm i već iskusan, sklon ofenzivnim izletima i da bude strijelac, Bogdan lakoćom pronalazi nove angažmane. Eto ga u Ascoliju, nekadašnjem prvoligašu bijelo-crnog dresa.

Zanimljivo je da je prošle sezone u Ascoliju igrao stoper Lorenco Šimić, iz Hajduka, koji je prešao u Izrael, u Maccabi Haifu.

U Ascoli je pak došao i Ilija Nestorovski, Makedonac (treba li reći Sjeverni Makedonac?, op. a.) ranije zvijezda Udinesea i Palerma koji je bio u žarištu interesa Hajduka dok je igrao za danas ugasli Inter Zaprešić i visoko kotirao kao produktivan strijelac na sceni HNL-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:19