StoryEditorOCM
Strani nogometnovi iskorak

Suci će objašnjavati odluke VAR-a kako gledateljima na stadionima tako i onima pred televizijskim prijemnicima

18. siječnja 2023. - 23:52
Manchester City‘s Brazilian midfielder Fernandinho (L) and Manchester City‘s Portuguese defender Ruben Dias argue with Romanian referee Istvan Kovacs for the penalty given to Real Madrid during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Manchester City and Real Madrid, at the Etihad Stadium, in Manchester, on April 26, 2022. (Photo by Paul ELLIS/AFP)Paul Ellis/Afp

Tijelo odgovorno za donošenje nogometnih pravila IFAB objavilo je kako će suci objašnjavati odluke VAR-a kako gledateljima na stadionima tako i onima pred televizijskim prijemnicima i to na probni rok od 12 mjeseci počevši od Svjetskog klupskog prvenstva koje će se igrati od 1. do 11. veljače u Maroku.

Iako je VAR već nekoliko godina u uporabi, a koristio se i na posljednja dva svjetska prvenstva, još uvijek se povlače kontroverze oko nekih odluka. Razgovor glavnog suca utakmice i njegova pomoćnika u VAR sobi ostat će privatan, no glavni sudac će imati mikrofon kako bi objasnio konačnu odluku javnosti.

- Smatramo kako je to važan korak ka transparentnosti, a također će i publika na tribinama dobiti više informacija - objavili su iz IFAB-a.

No, na tom istom sastanku IFAB s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:46