StoryEditorOCM
Strani nogometLiga prvaka

Sve je ostalo otvoreno pred uzvrate: triler u Švicarskoj otišao na stranu Young Boysa, Tolić odigrao lijepu rolu

Piše Ante Šakić/SN
21. kolovoza 2024. - 23:54

U srijedu su odigrane preostale četiri prve utakmice play-offa ovogodišnje Lige prvaka. Prednost su osigurali Young Boysi protiv Galatasaraya, odnosno Sparta iz Praga protiv Malmöa i Red Bull Salzburg protiv Dinama iz Kijeva. Bez prednosti će u uzvrat Midtjylland i Slovan iz Bratislave.

Young Boys su brzim napadom postigli pogodak u ranoj fazi susreta protiv Galatasaraya, odnosno u 4. minuti. Monteiro, koji je dočekao loptu u šesnaestercu na desnoj strani, nakon ubačaja Filipa Ugrinića, zakucao je loptu u mrežu. Monteiro je u nadoknadi prvog dijela pogodio za udvostručenje vodstva udarcem desnom nogom od centra šesnaesterca do gornjeg lijevog kuta, pišu Sportske novosti.

Za smanjenje vodstva pobrinulo se pojačanje Turaka iz najljućeg rivala Fenerbahčea, iskusni Michy Batshuayi. Odlično je ofenzivac zatvorio drugu vratnicu i neometano promijenio smjer lopti u mrežu Švicaraca u 66. minuti. Bivšem ofenzivcu Chelseaja, Valencije, Borussije iz Dortmunda i još nekoliko velikana, za dva pogotka trebalo je samo šest minuta na travnjaku.

Za izjednačenje rezultata pogodio je nakon što se na asistenciju Kerema Akturkoglua odlično snašao među braničima Young Boysa i tako prijavio kandidaturu za igrača utakmice. Ipak, za konačno slavlje Young Boysa pobrinuo se Filip Ugrinić pogotkom s bijele točke u 86. minuti.

Marko Tolić bio je u prvoj momčadi Slovana iz Bratislave u neriješenom susretu s Midtjyllandom, a proveo je u igri 81 minutu. Cesar Blackman je nakon ubačaja prvi došao do jedne ničije lopte i u 59. minuti je zabio za vodstvo Slovana. Midtjylland nije očajavao, nego je nakon 10 minuta umalo vratio utakmicu na početak. Ali Franculinom je dobru loptu u kaznenom prostoru zapucao u okvir vrata golmana Slovaka Dominika Takaca. Za konačnih 1:1 pogodio je Edward Chilfuyja, tek četiri minute nakon ulaska.

Sparta iz Praga povela je protiv švedskog Malmöa nakon što je Veljko Birmančević uputio udarac, a Jens Stryger Larson promijenio je lopti smjer u vlastiti mrežu. Rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena. Malmö je bolje ušao u nastavak, ali bez konkretizacije. Kako to inače biva u nogometu, stigla je kazna. Matej Rynes je u 88. minuti dalekometnim udarcem osigurao svojoj momčadi veliku prednost uoči uzvrata.

Dinamo Kijev dočekao je Red Bull Salzburg kao nominalni domaćin u Švicarskoj na Areni Lubin. Dorgeles Nene je zabio za vodstvo Austrijanaca u 29. minuti, ljevicom iz centra kaznenog prostora u donji desni vratarev kut. Asistirao je Moussa Yeo. Na početku nastavka, u 48. minuti penal je dosuđen nakon prekršaja Oleksandra Karavajeva u kaznenom prostoru nad Moussom Yeom. Za vodstvo Red Bull Salzburga 2:0 Maurits Kjærgaard pretvara najstrožu kaznu udarcem lijevom nogom u donji desni kut. Oliver Lukić dobio je priliku od 69. minute u redovima pobjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 08:43