StoryEditorOCM
Strani nogometpovratak korijenima

Trebao je postati zamjena za Biuka i rješenje za goruću poziciju u Hajduku, a sad karijeru nastavlja u Južnoj Americi

Piše Sport SD
6. rujna 2024. - 15:09

Kad je iz Hajduka u Los Angeles prodan Stipe Biuk, u zimu 2023. godine, brzo se tražilo zamjensko rješenje na krilnoj poziciji. Tadašnji trener Ivan Leko inzistirao je na nekoliko pojačanja tijekom tih zimskih priprema kad je preuzeo Hajduk. Prioritet su mu bile krilne pozicije, brza krila koja bi odgovorila svojim karakteristikama zahtjevima igre kakvu je Leko želio stvoriti u Hajduku. 

Stigla su tad tri igrača među kojima je bio i Agustin Anello, hitri krilni napadač koji je došao na posudbu iz belgijskog drugoligaša Lommela, kluba povezanog s Manchester Cityjem. U Hajduk je stigao kao potencijal za budućnost koji je tek trebao pokazati na Poljudu, ali u onoliko prilika koliko ih je dobio nije uvjerio struku da ga zadrže duže od polusezone. Za Hajduk je ukupno upisao 13 nastupa i jednom asistirao, a po isteku posudbe još je neko vrijeme proveo u Splitu gdje mu se svidjelo, sve dok nije pronašao novi klub. 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Da vam budem iskren, obožavam ovaj grad. Navijači su nevjerojatni, na tribinama ih je uvijek deset do dvadeset tisuća. Vrhunska atmosfera, vrhunski suigrači - objašnjavao je američkim medijima kad je tek došao u Split.

Nakon isteka posudbe na Poljudu nije se vraćao u Belgiju, već je otišao u susjednu Nizozemsku u Spartu Rotterdam, a uspio je odraditi i jednu polusezonu na posudbi za SC Cambuur. 

Anello je inače rođen u Miamiju, odrastao je u Španjolskoj, a ima talijansku putovnicu i južnoameričke korijene. Europe mu je čini se bilo dosta zasad jer od ovog ljeta opet ima novi klub. Ovog puta preselio je u Južnu Ameriku, i to u Urugvaj gdje je potpisao za Boston River ugovor do ljeta 2026. godine. To mu je peti klub u seniorskoj karijeri, a u mlađim kategorijama prošao je nekoliko klubova među kojima je i Espanyol. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:55