StoryEditorOCM
Strani nogometa nami nije valja

Tušo je ‘Gospodin savršeni‘, najpoželjniji neženja za kojeg se trga sam vrh talijanskog nogometa

Piše SPORT SD
10. listopada 2023. - 14:44

Dok se Milan i Inter, dva gradska rivala, bore za vrh tablice talijanskog prvenstva, neki od velikana s Apenina se muče na skromnim pozicijama bliže sredini tablice.

Riječ je ponajprije o prvaku Napoliju (peti u prvenstvu), Romi (deseta), i Laziju (trinaesti). Ova tri kluba imaju nešto zajedničko, a to je da krivnju za loše rezultate vide u trenerima, a sva tri kao potencijalnu zamjenu gledaju Igora Tudora. 

Nije novost da u Napulju nisu oduševljeni Rudijem Garciom koji je, kako pišu talijanski mediji, nakon nedjeljnog domaćeg poraza od Fiorentine dobio zadnju priliku da sredi situaciju. 

-  Nije dobra situacija s trenerom Rudijem Garciom. Kada se odlučite za trenera koji ne poznaje talijanski nogomet, to se može dogoditi - rekao je danas de Laurentiis o Garciji.

U slučaju njegovog odlaska, glavni kandidat uz Tudora je Antonio Conte, a spominju se i Graham Potter i Marcelo Gallardo, Argentinac koji je osam i pol godina bio trener River Platea.

Prije dva tjedna, Roma je poražena od Genove s 4:1, a sportski direktor kluba je počeo razgovore s novim trenerima, u nadi da će naći zamjenu za legendarnog Mourinha.

Kako je pisala La Repubblica, Tudor je viđen kao jedan od glavnih kandidata za klupu Rome uz Flicka i Galtiera. Ali, otada je rimski klub zaredao tri pobjede tako da je Mourinho, barem za sad, siguran.

Lazio je sezonu startao katastrofalno, u osam utakmica skupili su tek deset bodova i talijanski mediji su već pisali da je Mauriziju Sarriju kraj, da je pitanje dana kada će bivši trener Juventusa i Chelseaja opet biti na tržištu.

Tudor je krajem prošlog mjeseca bio na San Siru gledati susret Milana i Lazija, a po nekim izvorima nakon te utakmice mu je ponuđen posao. No, i otada se Lazio probudio, upisao dvije velike pobjede, protiv Celtica i Atalante.

Nakon odlaska iz Marseillea na ljeto, Igor Tudor je postao "Gospodin savršeni", najtraženiji neženja za kojeg se bore sami velikani. Bilo je tu još ponuda, i iz Turske, ali nedovoljnog renomea da zadovolje apetit splitskog stručnjaka za kojeg se bori pola Italije. Gdje će završiti, nestrpljivo se čeka rasplet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:19