StoryEditorOCM
Strani nogometstigla pozivnica

Umjesto Lige nacije ide ‘preko Bare‘: Niko Sigur pozvan u reprezentaciju, evo mu prve akcije nakon ‘košarice‘ Daliću

Piše R. R.
27. kolovoza 2024. - 19:48

Samo nekoliko dana nakon što je donio konačnu odluku za koju će reprezentaciju u budućnosti nastupati igrač Hajduka Niko Sigur dobio je pozivnicu za okupljanje kanadske reprezentacije. Kanađani će tijekom rujna odigrati dvije prijateljske utakmice, prvu protiv SAD-a potom i Meksika, a izbornik Jesse Marsch je među 23 igrača pozvao i Sigura.

Niko Sigur je rođen u Kanadi, proveo je veći dio života u toj zemlji i bez obzira na to što je nastupao na mladu reprezentaciju Hrvatske (do 21 godinu) sve su to činjenice koje su prevagnule u odluci da ne čeka poziv Zlatka Dalića, već da se odluči nastupati za Kanađane.

Kanadski mediji su pratili cijeli ovaj događaj i znaju zbog čega je Sigur donio takvu odluku bez obzira na to što je bio i na pretpozivu izbornika Dalića. Naime kanadski izbornik Marsch je od preuzimanje funkcije napomenuo kako će pratiti i pokušati privući što više igrača koji imaju kanadsko državljanstvo kako bi reprezentacija za Svjetsko prvenstvo 2026. koje će se igrati i u Kanadi, bila što konkurentnija.

Sigura su pratili još i 2023. kada ga je kontaktirao tadašnji izbornik John Herdman, ali je mladi igrač Hajduka čekao do samog kraja poziv od Hrvatske. Nadao se da bi to moglo biti i u rujnu za Ligu nacija, s obzirom na to da je već igrao za mlade. Na kraju Dalićev poziv nije dobio, pa je ekspresno prihvatio kanadski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 08:07