StoryEditorOCM
Strani nogometLeon profesionalac

Život na sjeveru mu baš odgovara, bivši napadač Hajduka opet u elementu, zabio je drugi put u samo sedam dana

23. rujna 2023. - 11:49

Bivši krilni napadač Hajduka i Šibenika Leon Kreković (23) zabio je gol u 2:1 domaćoj pobjedi svog Lahtija nad Ouluom. U utakmici lige za ostanak u elitnom rangu finskog nogometa Kreković je zabio za 2:0 u 49. minuti susreta.

To je ovom Kninjaninu drugi pogodak u razmaku od samo sedam dana. Bio je precizan i u prethodnom kolu kada je postigao gol u identičnoj 2:1 pobjedi nad KTP-om, također izborenoj na domaćem terenu. Lahti je ovim bodovima pobjegao u sredinu ljestvice, na drugom je mjestu Lige za ostanak od šest klubova (osmi ukupno).

Ovog ljeta Kreković je na sjever Europe stigao iz Šibenika koji je na koncu prošle sezone ispao iz SuperSport HNL-a. Zabio je dva gola u ukupno deset nastupa za finski klub. Kreković je bio nada Hajduka, ali se na Poljudu nije uspio do kraja nametnuti. Za prvu momčad ‘bijelih‘ ukupno je nastupio u 20 službenih utakmica, pritom je zabio jedan pogodak. S Poljuda je u ljeto 2021. godine otišao u belgijski Beerschot. Suigrači u Lahtiju Krekoviću su između ostalih i bivši vratar Hajduka Marin Ljubić te nekadašnji stoper Šibenika Luka Šimunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:23