StoryEditorOCM
Teniswta makarska open

Intrigantna scena iza 22 sata u Makarskoj, tenisačica uzviknula: ‘Oh, to si doista ti, ovo nikad nisam doživjela‘

Piše Sport SD
6. lipnja 2024. - 14:35

Bliži se završni vikend WTA Makarska Open by Valamar turnira tenisačica. Veliko finale na rasporedu je u nedjelju u 20 sati.

Od sedam Hrvatica u prvom kolu tri su prošle dalje, Petra Martić i Lea Bošković koje je potom ždrijeb spario u drugom kolu. Prošla je i mlada Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić, u drugom ju je kolu čekala Kineskinja Wang.

A srijeda je organizatorima bila poseban dan. Uz sve one tekuće obveze, kako se zadnji meč odužio do iza 23 sata, oni su na čelu s direktorom Feliksom Lukasom ušli u teren skupljati loptice. Nema toga što im je teško, a ove osnovne teniske aktivnosti su i dobra zabava.

image
Bogdan Klarić

Kako je to izgledalo? Igrao se meč parova, Leolia JeanJean i Darja Semenistaja protiv Valentini Grammatikopoulou i Katarzyne Piter.

Tenisačice su iznenadili skupljači loptica koji su ušli na centralni teren iza 22 sata. Uz direktora turnira Feliksa Lukasa, loptice je skupljala poznata sportašica Lorena Šipić, danas voditeljica manifestacija Grada Splita, Matija Rečić, menadžer u Tenis centru Makarska, kaštelanska tenisačica Mariana Buzov i sutkinja Lorena Kuzmanić.

- O to si uistinu ti! Nemoguće - rekla je kroz smijeh Piter kad je shvatila da joj je lopticu dodao direktor turnira glavom i bradom. Nakon što je glavna sutkinja upozorila na glasno smijanje usred meča, Piter je odgovorila:

- Oprostite, ovo je prvi put da sam ovo doživjela.

Posebna atmosfera vlada i na ovom WTA turniru, trećem koji se organizira u Makarskoj, osmom u organizaciji direktora Lukasa. Turnir je poznat po odličnom druženju, dobroj zabavi, vrhunskom sportu i prijateljskoj atmosferi među tenisačicama i u organizacijskom timu. Ništa im nije teško. Za dobar štimung spremni su uskočiti i u tenisice skupljača loptica.

Naime prema pravilima WTA Makarska Opena hosted by Valamar djeca ne smiju skupljati loptice iza 22 sata pa ih je zrelija ekipa uspješno zamijenila.

image
Bogdan Klarić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 14:37