StoryEditorOCM
Tenisjeste li zaboravili?

Ne prestaju usporedbe uoči posljednjeg meča između Nadala i Đokovića; Shakira je prelomila tko je bolji, a evo kako

Piše Sport SD
18. listopada 2024. - 14:53

Saudijska Arabija bit će domaćin posljednjeg meča između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Na turniru "Slam of Six Kings" u Rijadu, legende tenisa igrat će za treće mjesto, nakon što su izgubili u borbi za finale od Jannika Sinnera, odnosno Carlosa Alcaraza.

Podsjetimo, najbolji srbijanski tenisač je poražen od Talijana sa 6:2, 6:7 (0), 6:4, dok je Alcaraz svladao sunarodnjaka sa 6:3, 6:3. Tako je borba za treće mjesto pripala starim rivalima, koji će posljednji put ukrstiti rekete sutra od 16.30.

- Imati Novaka pred sobom pomalo je nostalgično. Igrali smo međusobno puno puta, tako da će biti jako zabavno odigrati još jedan meč - rekao je Rafael Nadal koji je najavio kraj karijere, a bit će to na finalu Davis Cupa u Malagi.

- Svakako ću biti emotivno spreman. Što se tiče fizičkog i teniskog dijela, imam još mjesec dana za pripremu - dodao je Španjolac o svojim posljednjim nastupima.

image
Martin Bernetti/Afp

Tko je bolji?

Rafa i Novak odigrali su 60 meča u karijeri, a u tim međusobnim duelima vodi Đoković s pobjedama u omjeru 31:29. No, nije to jedina brojka koja je veća u korist srbijanskog tenisača. Trenutni treći igrač svijeta ima više osvojenih titula, kao i broj tjedana provedenih kao prvi na ATP ljestvici.

Usporedba

Rafael Nadal (38):

broj naslova u karijeri: 92

Grand Slam naslovi: 22

broj tjedana kao prvi igrač svijeta: 209

Novak Đoković (37):

broj naslova u karijeri: 99

Grand Slam naslovi: 24

broj tjedana kao prvi igrač svijeta: 428

Kako rasprava o tome tko je bolji nikad ne staje, u priču se uključio i jedan novi "kriterij" među navijačima. Jasno, riječ je o šali, ali vjerujemo kako su mnogi zaboravili na Shakiru i njezin sport za pjesmu "Gypsy".

Kakve veze ima popularna kolumbijska pjevačica s tenisom? S "bijelim sportom" vjerojatno nije previše povezana, ali s Rafael Nadalom je bila. "Kralj zemlje" je bio u spotu poznate pjesme, a video je premijerno prikazan u veljači 2010 na MTV-u. Eto brojke u kojem vodi Rafa, 1:0 u spotovima sa Shakirom.

Španjolac je tada imao 24 godine, Shakira 33, a spot ima 62 milijuna pregleda na YouTube.

image

Abu Dhabi, siječanj 2009.

Karim Sahib/Afp
image

Davis Cup, studeni 2019. u Madridu.

Gabriel Bouys/Afp
image

Abu Dhabi, siječanj 2009.

Karim Sahib/Afp
image

Davis Cup, studeni 2019. u Madridu.

Gabriel Bouys/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 14:59