StoryEditorOCM
Tenisbrzo planuo

Prošao u finale Roland Garrosa, pa izgubio živce pred novinarima: ‘Nemojte me to nikad više pitati!‘

Piše SPORT SD
8. lipnja 2024. - 18:37

Uzrujani Alexander Zverev rekao je novinarima da ‘nikada više ne želi čuti pitanja‘ o svom suđenju zbog optužbi za obiteljsko nasilje nakon što je pobijedio u polufinalu Roland Garrosa. Kakv je to dan bio za 27-godišnjaka, pobijedio je Caspera Ruuda u četiri seta samo nekoliko sati nakon što je saznao da je njegov pravni slučaj završen.

Četvrti tenisač svijeta dobio je prošlog listopada novčanu kaznu od 458 tisuća eura nakon što je optužen za fizičko zlostavljanje svoje bivše partnerice Brende Patee, ali je oštro negirao tvrdnje i pokrenuo žalbu.

U petak je Okružni sud u Berlinu potvrdio da je postupak okončan nakon što je tužba povučena.

I nakon što je stigao do svog drugog Grand Slam finala u povijesti, Zverez je odmah uptian o slučaju, pitalo ga se osjeća li da sada ‘nastavlja‘ sa svojim tenisom:

“Svima sam rekao. Sretan sam što je gotovo. Nema se više što reći. To je to. Četiri godine. Sretan sam zbog toga." odbrusio je.

Sud je potvrdio da će Zverev platiti 200 tisuća eura, od čega će većina otići u njemačku državnu blagajnu, a ostatak neprofitnim organizacijama. No, u objavljenom priopćenju, pravni tim Zvereva je poručio da povlačenje tužbe "ne predstavlja utvrđivanje krivnje ili priznanje krivnje".

Također su inzistirali da su optužbe protiv Zvereva "sada neutemeljene". A sam Zverev je dodao: “Eto što znači odustajanje od slučaja: Nevinost."

"Na kraju dana, neće odbaciti slučaj ako si kriv. Ne znam kakav prijevod vi imate, ali to znači to. Gotovo je. Idemo dalje. Ne želim nikad više čuti pitanje o toj temi. To se odnosi na sve - zagrmio je Zverev.

Susrest će se s Carlosom Alcarazom u nedjeljnom finalu, nakon što je Španjolac prošao kroz triler u pet setova s ​​Jannikom Sinnerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 18:37