StoryEditorOCM
Tenisogromni iznosi

Revolucija u svijetu tenisa: Arapi pripremili pravo bogatstvo za Novaka Đokovića, može zaraditi rekordnu svotu

Piše SPORT SD
1. listopada 2024. - 09:29

Saudijska Arabija ne pomiče samo nogometne, nego i teniske granice. Kada su nedavno istaknuli kandidaturu za organizaciju završnog WTA turnira, mogli smo naslutjeti da će Arapi tražiti svoje čvrsto mjesto u "bijelom sportu", a novi dokaz stiže u obliku skorašnjeg ‘Six Kings‘ turnira, pišu Sportske novosti.

Turnir Šest Kraljeva na rasporedu je od 16. do 19. listopada. Radi se o ekshibicijskoj smotri, ali s nagradnim fondom kakvog se ne bi posramili ni Grand Slam turniri. "Kraljevi" koji nastupaju bit će sama elita - Novak Đoković, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Danil Medvjedev i Holger Rune. I kako god završili, s turnira će se vratiti s milijunima jer su Saudijci, iako se radi o revijalnoj smotri, pripremili rekordni nagradni fond.

image
Pedja Milosavljevic/Cropix

Naime, svaki tenisač ima zagarantiranih 1,5 milijuna američkih dolara, što je tek za 300 tisuća eura manje od sudjelovanja u finalu nedavno završenog US Opena. Pobjednik će, pak, priskrbiti šest milijuna dolara, što je skoro pa dvostruko više nego što je ove godine za titulu (Jannika Sinnera) dijelio Australian Open. Pobjednik Roland Garrosa Alcaraz zaradio je i manje, odnosno 2,4 milijuna dolara, dok je za osvajanje Wimbledona Španjolac inkasirao 2,7 milijuna. Dakle, Saudijci dijele i više nego dvostruko više od GS-a, i to za znatno manji broj mečeva i prijateljske napore.

Organizatori su odlučili da će Đoković i Nadal automatski proći u polufinale ‘Six Kings‘ turnira i oslobođeni su igre prvog dana, kada igraju Medvjedev - Sinner i Rune - Alcaraz. Pobjednik prvog para ide na Đokovića, a drugi na Nadala u polufinalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 09:29