StoryEditorOCM
Tenisroland garros

Sinner u tri seta pobijedio, Wawrinka se u suzama oprostio od turnira

Piše HINA
30. svibnja 2024. - 07:34

Talijanski tenisač Jannik Sinner lako je došao do trećeg kola u Roland Garrosu, gdje je u srijedu pobijedio francuskog veterana Richarda Gasqueta sa 6-4, 6-2, 6-4.

Bio je to 21. nastup, a moguće i posljednji na pariškoj crvenoj zemlji za 38-godišnjeg Francuza.

Drugi tenisač svijeta i aktualni osvajač Australian Opena će se za nastavak pobjedničkog niza na ovogodišnjim Grand Slam turnirima boriti protiv Rusa Pavela Kotova, koji se prvi put probio do trećeg kola na najvišoj razini teniskih natjecanja teško izvojevanom pobjedom 7-6 (5), 6-4, 1-6, 7-6 (5) nad švicarskim veteranom i trostrukim Grand Slam pobjednikom Stanom Wawrinkom. Za 39-godišnjeg pobjednika Roland Garrosa iz 2015. teško je predvidjeti ponovni povratak na terene u Roland Garrosu za godinu dana. Suzne oči i način na koji je napustio teren stadiona Suzanne Lenglen dao je naslutiti da je ovo bio njegov posljednji pariški nastup.

U srijedu je u Roland Garrosu odigrano tek devet mečeva, četiri u konkurenciji tenisačica i pet u konkurenciji tenisača, na dva glavna stadiona koji su opremljeni pomičnim krovom pa je na njima moguće igrati i kad su nad Parizom kišni oblaci.

U četvrtak će hrvatska predstavnica Jana Fett pokušati preokrenuti dvoboj 2. kola protiv Čehinje Marie Bouzkove koji je prekinut nakon 43 minute igre pri vodstvu češke tenisačice 6-2, 1-0.

Svoje mečeve 2. kola trebale bi odigrati i Donna Vekić protiv Ukrajinke Marte Kostjuk te Petra Martić protiv Belgijke Elise Mertens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 15:19