StoryEditorOCM
Tenismakarska open

Sjajne vijesti, Petra Martić vraća se domaći teren nakon osam godina

Piše Sport SD
1. lipnja 2024. - 10:55

Četvrta wild karta otišla je Petri Martić. To je rezultat odlične koordinacije novog izbornika ženske seniorske reprezentacije Marina Bradarića, njegovog pomoćnika Izudina Žunića i direktora turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar Feliksa Lukasa.

Martić je u odličnoj formi, trenutno je 81. igračica svijeta, plasman karijere joj je 15. mjesto, a najbolji Grand Slam turnir joj je četvrtfinale Roland Garrosa. Do sada je osvojila tri WTA titule uključujući i onu u parovima u Bolu 2016. To joj je bio posljednji nastup u Hrvatskoj pa će fanove tenisa razveseliti vijest da se vraća na domaći teren.

U želji da u Makarskoj od 3. do 9. lipnja zaigra što veći broj naših tenisačica, Lukas je uz Petru Martić, wild karte podijelio Petri Marčinko, Luciji Ćirić Bagarić i Teni Lukas.

image

Ana Konjuh i Feliks Lukas

Ivo Ravlić/Cropix

U Makarskoj će zaigrati i Lea Bošković, na pragu ulaska je i Antonia Ružić pa bi ovo mogao biti najveći broj hrvatskih tenisačica koji je ikada igrao na nekom WTA turniru.

Feliks Lukas vjeruje da ove godine imaju šanse daleko dogurati, možda i do pobjede. Potencijal je tu.

Strateškom odlukom da četiri hrvatske tenisačice dobiju wild kartu Lukas je povećao šansu da se titula pobjednice ovog WTA turnira nakon 26 godina ponovo vrati u Hrvatsku. Posljednji put tu je prestižnu titulu 1998. osvojila upravo Makaranka Mirjana Lučić Baroni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 22:00