stdClass Object ( [id] => 1340305 [title] => Iza kulisa novog Europskog prvenstva u vaterpolu, evo koji je pravi razlog što će se igrati i u Dubrovniku [alias] => iza-kulisa-novog-europskog-prvenstva-u-vaterpolu-evo-koji-je-pravi-razlog-sto-ce-se-igrati-i-u-dubrovniku [catid] => 282 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hrvatska je i službeno potvrđena kao domaćin Europskog prvenstva vaterpolista koje će se održati od 4. do 16. siječnja iduće godine. Utakmice će se igrati u Zagrebu, ali i Duborvniku, koji će tako imati priliku prvi put ugostiti neko veliko natjecanje. Nakon EP- a održanog 2010. u glavnom hrvatskom gradu te spektakularnog prvenstva prošle godine u Splitu, ovo će biti treće u našoj zemlji.

- Mislim da je ovo Hrvatskoj i savezu jedno veliko priznanje, što praktički u zadnjih 15 godina organiziramo treće Europsko prvenstvo. Neupitno je da smo se pokazali kao izvanredni organizator i da smo zadobili povjerenje krovne Europske federacije (LEN). Ovaj put je ispalo kako je, nažalost, prvenstvo u Izraelu se otkazalo zbog ratnog stanja. Reagirali smo brzo, mi kao savez i Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem kojem ovim putem iskreno zahvaljujem. Premijer je dao puno pomoći, kao i naš prvi dopredsjednik u LEN-i Josip Varvodić - počeo je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Mladen Drnasin.

Vlada će dati financijsku pomoć?

- Jedan dio je osigurala Vlada, a nadamo se da ćemo mi kao savez uspjeti pronaći ostatak.

Kako je došla ideja za dva grada?

- Ideja se rađala kroz ovih 15 dana. Zagreb je bio prvo rješenje, a nakon toga se ukazala opcija čak s Dubrovnikom i Crnom Gorom. No, na kraju smo otišli prema rješenju da ostanemo samo u Hrvatskoj. Dubrovnik kao jedan hram vaterpola svakako zaslužuje ovo prvenstvo - dodao je Drnasin.

Samo muški

Za razliku od onog EP-a iz Splita, ovaj put će Hrvatska organizirati samo muški dio turnira, dok će se ženski igrati u Nizozemskoj, u Eindhovenu. Upravo je to dalo mogućnost da Zagreb i Dubrovnik bez obzira na nedostatak bazena "uskoče" kao domaćini.

- Kao što znate u vaterpolu su potrebna dva bazena kako bi se uopće moglo kandidirati za prvenstvo. Bazen za zagrijavanje mora biti odvojen, no obzirom da nema ženskog turnira kod nas, imamo dovoljno prostora za razmaknuti utakmice u popodnevnom terminu kako bi se natjecatelji mogli neometano zagrijavati u istom bazenu. Tako da je Dubrovnik došao u tu situaciju da organizira veliko natjecanje, a pitanje je kad će opet dok ne izgradi novi bazen. Meni je osobno drago, jer taj grad to stvarno zaslužuje. Na Mladosti osim onog glavnog bazena, postoji i jedan pod balonom koji će služiti za zagrijavanje. Također, bazen ćemo nakititi i s montažnom tribinom, ali nemamo puno vremena. Praktički za sedam tjedana počinje prva utakmica -zaključio je predsjednik HVS-a.

Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada. S tim da će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od prvog do osmog mjesta igrati na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od devetog do šesnaestog mjesta u bazenu Gružu.

Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku i to 4. siječnja protiv Španjolske, 6. siječnja protiv Francuske i 8. siječnja s Crnom Gorom. Kapacitet Gruža je najmanje dvostruko veći od doma zagrebačke Mladosti, a s montažnim tribinama, koje se mogu postaviti, više od 3000 gledatelja bi moglo biti u hramu vaterpola.

---

image
Vladimir Dugandzic/Cropix
---

- Naravno da je ovakvo natjecanje dobro i pozitivno prvenstveno za vaterpolo, ali i za cijeli sport. Drago mi je da se igra u Dubrovniku, jer mislim da tamo ovaj sport i pripada - počeo je trener Juga, Vjekoslav Kobeščak.

Povijesne utakmice

Dubrovnik će tako početkom siječnja po prvi put ugostiti jedno europsko natjecanje. Povijesne utakmice igrat će se u Gružu...

- Mi nemamo bazenske uvjete, ali sad je nekakva izvanredna situacija. Imamo bazen koji može primiti nekoliko tisuća ljudi, u kojem se uvijek napravi dobra atmosfera, ali nedostaje još jedan kako bi se opet mogla organizirati velika natjecanja. Ne lobiram sada na gradnju, ali treba spomenuti. Dobra situacija za Dubrovnik da se prvenstvo održi, a nadam se da će ih biti još u budućnosti. Ne sumnjam u dobru organizaciju, a nadam se dobrom rezultatu Francuske i Hrvatske - zaključio je Kobeščak, koji osim glavne trenerske funkcije u Jugu, obnaša i onu pomoćnu u francuskoj reprezentaciji.

Hrvatska će doma braniti zlato iz Splita, a jedan od pomoćnika izbornika Ivice Tucka, Jure Marelja, najavio je kako bez obzira na deveto mjesto sa Svjetskog prvenstva, domaća reprezentacija i dalje ima velike ambicije.

- Hrvatska mora nastaviti u smjeru u kojem smo išli i prošlo Europsko prvenstvo. Idemo u tom cilju homogenizacije momčadi, ispravljanje grešaka koje su se dogodile u Fukuoki. Činjenica da se odražava doma je plus za nas i pucamo visoko.

Teško će biti ponoviti atmosferu iz Splita?

- Treba dati priliku Zagrebu i Dubrovniku. Za Spaladium Arenu nas vežu posebne emocije, s obzirom kako je sve to završilo. Bez obzira na okolnosti u kojima smo dobili domaćinstvo, bolje je da igramo pred svojom publikom, nego negdje vani zaključio je Marelja.

Domaća publika sigurno će biti "igrač više" za Hrvatsku. Najbolje to znaju reprezentativci kojima će podrška s tribine biti vjetar u leđa. No, ona atmosfera iz grada pod Marjanom i dalje se ne zaboravlja...

---

image

Luka Bukić

Bozidar Vukicevic/Cropix
---

- Igrali smo već doma, u Splitu i bio je to prekrasan ambijent. Publika nas je nosila sve do finala i zlata. Teško će biti ponoviti takvu atmosferu, ali nadam se da će biti što bliža onoj iz Spaladium Arene. Naravno, nije lako organizirati Europsko prvenstvo u dva mjeseca. Znamo da je tu bilo puno poteškoća i nedoumica s Izraelom, s otkazivanjem. Nadam se da će se uspjeti to dobro organizirati, a da ćemo mi kao reprezentacija napraviti što bolji rezultat – započeo je Luka Bukić, hrvatski reprezentativac koji nastupa pod kapicom Jadrana.

Opet doma

U sličnom smjeru krenuo je i "jugaš" Rino Burić.

- Iskreno, ne razmišljam još o reprezentaciji. Trenutno se samo fokusiram na klub. Naravno sretan sam što opet igramo doma, iako mislim da je teško ponoviti priču iz Splita što se tiče ambijenta, ali nadam se da možemo ponoviti rezultat - rekao je hrvatski reprezentativac koji je ove sezone zamijenio splitsku adresu s dubrovačkom.

Ne brani se "samo" zlato iz Splita. Hrvatska na ovom EP-u, uz odlazak na Svjetsko prvenstvo, može osigurati i plasman na Olimpijske igre.

- Samo jedna momčad iz Europe osigurava odlazak na Olimpijske igre. Ne mora to biti prvak, ako ispred budu Mađarska ili Grčka koje su se već kvalificirale. I to je neki glavni cilj, ali bez obzira na sve, ići ćemo na pobjedu u svakoj utakmici, neovisno o "karti" za Pariz. Velik je motiv igrati pred domaćom publikom - nastavio je Bukić.

Vaterpolisti su navikli na težak tempo s puno utakmica. No, ova sezona svakako je specifična. Osim ove klupske u kojoj trenutno naše dvije najbolje momčadi - Jadran i Jug, iz kojih ujedno i dolazi najveći broj reprezentativaca, igraju: Ligu prvaka, Regionalnu ligu i domaće prvenstvo koje doduše još nije krenulo, tu su i tri natjecanja pod hrvatskom kapicom. Redom prvenstvo Europe, svijeta, pa u ljeto i Olimpijske igre. Ako ste se "jadni" izgubili u svemu ovome, ne brinite, i nama je koji pišemo ponekad sve teško pohvatati, ali ipak je najteže onima u bazenu.

- Da, dosta je to naporno. Čim su krenula ona odgađanja natjecanja u doba Covida, znali smo da će to kad-tad doći na naplatu. Tri velika natjecanja u jednoj godini nikome neće biti lako, uz klupsku sezonu koju također treba odigrati. Ali kako je nama, tako je i drugima. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati odigrati najbolje što možemo – zaključio je Bukić.

Hrvatska je tako treći put od samostalnosti domaćin Europskog prvenstva, a oba puta su Barakude otišle do kraja i okitile se titulom najboljih na kontinentu. Svi u hrvatskom vaterpolu dali su sve od sebe za zeleno svijetlo LEN-e, ali sada dolazi onaj pravi dio posla. Za niti 50 dana ugostit ćemo najbolje reprezentacije starog kontinenta, u Zagrebu te prvi put u povijesti i u Dubrovniku. Dobrom organizacijom su nas razmazili, a istim takvim rezultatom i hrvatski reprezentativci, pa ako je suditi po povijesti, ponovno nas očekuje spektakl.

---

image

Mladen Drnasin

Jure Miskovic/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => novi spektakl 2 0 7933 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-17 14:32:24 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Iva Majić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-19 18:30:34 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-11-19 17:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 282 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz vaterpola. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, vaterpolo [secure] => 0 [page_title] => Vaterpolo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Iza kulisa novog Europskog prvenstva u vaterpolu, evo koji je pravi razlog što će se igrati i u Dubrovniku page_title=Iza kulisa novog Europskog prvenstva u vaterpolu, evo koji je pravi razlog što će se igrati i u Dubrovniku [metakey] => Europsko prvenstvo u vaterpolu, Perica Bukić, Mladen Drnasin, gruž, mladost, Izrael [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/17\/23380511.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/17\/23831183.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/17\/23236080.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/17\/23235440.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/17\/23380509.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugandzic\/Cropix","Jure Miskovic\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix","Vladimir Dugandzic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Mladen Drnasin<\/p>","

Luka Buki\u0107<\/p>","

Vjekoslav Kobe\u0161\u010dak<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23380511_1920.jpg":"1920x1080","k_23380511_1280.jpg":"1280x1280","k_23380511_1024.jpg":"1024x1024","k_23380511_640.jpg":"640x640","k_23380511_480.jpg":"480x480","k_23380511_340.jpg":"340x340","k_23380511_220.jpg":"220x220","o_23380511_1280.jpg":"1280x853","o_23380511_1024.jpg":"1024x682","o_23380511_640.jpg":"640x426","o_23380511_480.jpg":"480x320","o_23380511_340.jpg":"340x226","o_23380511_220.jpg":"220x146","h_23380511_1280.jpg":"1280x854","h_23380511_1024.jpg":"1024x683","h_23380511_640.jpg":"640x427","h_23380511_480.jpg":"480x320","h_23380511_340.jpg":"340x227","h_23380511_220.jpg":"220x147","pp_23380511_1280.jpg":"1280x1628","pp_23380511_1024.jpg":"1024x1303","pp_23380511_640.jpg":"640x814","pp_23380511_480.jpg":"480x611","pp_23380511_340.jpg":"340x432","pp_23380511_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23831183_1920.jpg":"1920x1080","k_23831183_1280.jpg":"1280x1280","k_23831183_1024.jpg":"1024x1024","k_23831183_640.jpg":"640x640","k_23831183_480.jpg":"480x480","k_23831183_340.jpg":"340x340","k_23831183_220.jpg":"220x220","o_23831183_1280.jpg":"1280x853","o_23831183_1024.jpg":"1024x682","o_23831183_640.jpg":"640x426","o_23831183_480.jpg":"480x320","o_23831183_340.jpg":"340x226","o_23831183_220.jpg":"220x146","h_23831183_1280.jpg":"1280x854","h_23831183_1024.jpg":"1024x683","h_23831183_640.jpg":"640x427","h_23831183_480.jpg":"480x320","h_23831183_340.jpg":"340x227","h_23831183_220.jpg":"220x147","pp_23831183_1280.jpg":"1280x1628","pp_23831183_1024.jpg":"1024x1303","pp_23831183_640.jpg":"640x814","pp_23831183_480.jpg":"480x611","pp_23831183_340.jpg":"340x432","pp_23831183_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_23236080_1920.jpg":"1920x1080","k_23236080_1280.jpg":"1280x1280","k_23236080_1024.jpg":"1024x1024","k_23236080_640.jpg":"640x640","k_23236080_480.jpg":"480x480","k_23236080_340.jpg":"340x340","k_23236080_220.jpg":"220x220","o_23236080_1280.jpg":"1280x720","o_23236080_1024.jpg":"1024x576","o_23236080_640.jpg":"640x360","o_23236080_480.jpg":"480x270","o_23236080_340.jpg":"340x191","o_23236080_220.jpg":"220x123","h_23236080_1280.jpg":"1280x854","h_23236080_1024.jpg":"1024x683","h_23236080_640.jpg":"640x427","h_23236080_480.jpg":"480x320","h_23236080_340.jpg":"340x227","h_23236080_220.jpg":"220x147","pp_23236080_1280.jpg":"1280x1628","pp_23236080_1024.jpg":"1024x1303","pp_23236080_640.jpg":"640x814","pp_23236080_480.jpg":"480x611","pp_23236080_340.jpg":"340x432","pp_23236080_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3410","hd_23235440_1920.jpg":"1920x1080","k_23235440_1280.jpg":"1280x1280","k_23235440_1024.jpg":"1024x1024","k_23235440_640.jpg":"640x640","k_23235440_480.jpg":"480x480","k_23235440_340.jpg":"340x340","k_23235440_220.jpg":"220x220","o_23235440_1280.jpg":"1280x2273","o_23235440_1024.jpg":"1024x1818","o_23235440_640.jpg":"640x1136","o_23235440_480.jpg":"480x852","o_23235440_340.jpg":"340x603","o_23235440_220.jpg":"220x390","h_23235440_1280.jpg":"1280x854","h_23235440_1024.jpg":"1024x683","h_23235440_640.jpg":"640x427","h_23235440_480.jpg":"480x320","h_23235440_340.jpg":"340x227","h_23235440_220.jpg":"220x147","pp_23235440_1280.jpg":"1280x1628","pp_23235440_1024.jpg":"1024x1303","pp_23235440_640.jpg":"640x814","pp_23235440_480.jpg":"480x611","pp_23235440_340.jpg":"340x432","pp_23235440_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23380509_1920.jpg":"1920x1080","k_23380509_1280.jpg":"1280x1280","k_23380509_1024.jpg":"1024x1024","k_23380509_640.jpg":"640x640","k_23380509_480.jpg":"480x480","k_23380509_340.jpg":"340x340","k_23380509_220.jpg":"220x220","o_23380509_1280.jpg":"1280x853","o_23380509_1024.jpg":"1024x682","o_23380509_640.jpg":"640x426","o_23380509_480.jpg":"480x320","o_23380509_340.jpg":"340x226","o_23380509_220.jpg":"220x146","h_23380509_1280.jpg":"1280x854","h_23380509_1024.jpg":"1024x683","h_23380509_640.jpg":"640x427","h_23380509_480.jpg":"480x320","h_23380509_340.jpg":"340x227","h_23380509_220.jpg":"220x147","pp_23380509_1280.jpg":"1280x1628","pp_23380509_1024.jpg":"1024x1303","pp_23380509_640.jpg":"640x814","pp_23380509_480.jpg":"480x611","pp_23380509_340.jpg":"340x432","pp_23380509_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 8 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7612603 Threads: 1 Questions: 1616925827 Slow queries: 4800773 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110929537 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) ) [link] => /sport/vaterpolo/iza-kulisa-novog-europskog-prvenstva-u-vaterpolu-evo-koji-je-pravi-razlog-sto-ce-se-igrati-i-u-dubrovniku-1340305 [printLink] => /sport/vaterpolo/iza-kulisa-novog-europskog-prvenstva-u-vaterpolu-evo-koji-je-pravi-razlog-sto-ce-se-igrati-i-u-dubrovniku-1340305?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 531338 [name] => Europsko prvenstvo u vaterpolu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-01-24 09:38:41 [main_article_id] => 0 [alias] => europsko-prvenstvo-u-vaterpolu [link] => /tag/europsko-prvenstvo-u-vaterpolu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 361703 [name] => Perica Bukić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => perica-bukic [link] => /tag/perica-bukic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 412230 [name] => Mladen Drnasin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mladen-drnasin [link] => /tag/mladen-drnasin ) [3] => stdClass Object ( [id] => 327238 [name] => GRUŽ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gruz [link] => /tag/gruz ) [4] => stdClass Object ( [id] => 363149 [name] => Mladost [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mladost [link] => /tag/mladost ) [5] => stdClass Object ( [id] => 271339 [name] => Izrael [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => izrael [link] => /tag/izrael ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Iza kulisa novog Europskog prvenstva u vaterpolu, evo koji je pravi razlog što će se igrati i u Dubrovniku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-10-27-20-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/17/23380511.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandzic/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/17/23380511.jpg [title] => Vladimir Dugandzic/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/17/23831183.jpg [title] =>

Mladen Drnasin

Jure Miskovic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/17/23236080.jpg [title] =>

Luka Bukić

Bozidar Vukicevic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/17/23235440.jpg [title] =>

Vjekoslav Kobeščak

Bozidar Vukicevic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/17/23380509.jpg [title] => Vladimir Dugandzic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hrvatska je i službeno potvrđena kao domaćin Europskog prvenstva vaterpolista koje će se održati od 4. do 16. siječnja iduće godine. Utakmice će se igrati u Zagrebu, ali i Duborvniku, koji će tako imati priliku prvi put ugostiti neko veliko natjecanje. Nakon EP- a održanog 2010. u glavnom hrvatskom gradu te spektakularnog prvenstva prošle godine u Splitu, ovo će biti treće u našoj zemlji.

- Mislim da je ovo Hrvatskoj i savezu jedno veliko priznanje, što praktički u zadnjih 15 godina organiziramo treće Europsko prvenstvo. Neupitno je da smo se pokazali kao izvanredni organizator i da smo zadobili povjerenje krovne Europske federacije (LEN). Ovaj put je ispalo kako je, nažalost, prvenstvo u Izraelu se otkazalo zbog ratnog stanja. Reagirali smo brzo, mi kao savez i Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem kojem ovim putem iskreno zahvaljujem. Premijer je dao puno pomoći, kao i naš prvi dopredsjednik u LEN-i Josip Varvodić - počeo je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Mladen Drnasin.

Vlada će dati financijsku pomoć?

- Jedan dio je osigurala Vlada, a nadamo se da ćemo mi kao savez uspjeti pronaći ostatak.

Kako je došla ideja za dva grada?

- Ideja se rađala kroz ovih 15 dana. Zagreb je bio prvo rješenje, a nakon toga se ukazala opcija čak s Dubrovnikom i Crnom Gorom. No, na kraju smo otišli prema rješenju da ostanemo samo u Hrvatskoj. Dubrovnik kao jedan hram vaterpola svakako zaslužuje ovo prvenstvo - dodao je Drnasin.

Samo muški

Za razliku od onog EP-a iz Splita, ovaj put će Hrvatska organizirati samo muški dio turnira, dok će se ženski igrati u Nizozemskoj, u Eindhovenu. Upravo je to dalo mogućnost da Zagreb i Dubrovnik bez obzira na nedostatak bazena "uskoče" kao domaćini.

- Kao što znate u vaterpolu su potrebna dva bazena kako bi se uopće moglo kandidirati za prvenstvo. Bazen za zagrijavanje mora biti odvojen, no obzirom da nema ženskog turnira kod nas, imamo dovoljno prostora za razmaknuti utakmice u popodnevnom terminu kako bi se natjecatelji mogli neometano zagrijavati u istom bazenu. Tako da je Dubrovnik došao u tu situaciju da organizira veliko natjecanje, a pitanje je kad će opet dok ne izgradi novi bazen. Meni je osobno drago, jer taj grad to stvarno zaslužuje. Na Mladosti osim onog glavnog bazena, postoji i jedan pod balonom koji će služiti za zagrijavanje. Također, bazen ćemo nakititi i s montažnom tribinom, ali nemamo puno vremena. Praktički za sedam tjedana počinje prva utakmica -zaključio je predsjednik HVS-a.

Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada. S tim da će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od prvog do osmog mjesta igrati na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od devetog do šesnaestog mjesta u bazenu Gružu.

Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku i to 4. siječnja protiv Španjolske, 6. siječnja protiv Francuske i 8. siječnja s Crnom Gorom. Kapacitet Gruža je najmanje dvostruko veći od doma zagrebačke Mladosti, a s montažnim tribinama, koje se mogu postaviti, više od 3000 gledatelja bi moglo biti u hramu vaterpola.

---

image
Vladimir Dugandzic/Cropix
---

- Naravno da je ovakvo natjecanje dobro i pozitivno prvenstveno za vaterpolo, ali i za cijeli sport. Drago mi je da se igra u Dubrovniku, jer mislim da tamo ovaj sport i pripada - počeo je trener Juga, Vjekoslav Kobeščak.

Povijesne utakmice

Dubrovnik će tako početkom siječnja po prvi put ugostiti jedno europsko natjecanje. Povijesne utakmice igrat će se u Gružu...

- Mi nemamo bazenske uvjete, ali sad je nekakva izvanredna situacija. Imamo bazen koji može primiti nekoliko tisuća ljudi, u kojem se uvijek napravi dobra atmosfera, ali nedostaje još jedan kako bi se opet mogla organizirati velika natjecanja. Ne lobiram sada na gradnju, ali treba spomenuti. Dobra situacija za Dubrovnik da se prvenstvo održi, a nadam se da će ih biti još u budućnosti. Ne sumnjam u dobru organizaciju, a nadam se dobrom rezultatu Francuske i Hrvatske - zaključio je Kobeščak, koji osim glavne trenerske funkcije u Jugu, obnaša i onu pomoćnu u francuskoj reprezentaciji.

Hrvatska će doma braniti zlato iz Splita, a jedan od pomoćnika izbornika Ivice Tucka, Jure Marelja, najavio je kako bez obzira na deveto mjesto sa Svjetskog prvenstva, domaća reprezentacija i dalje ima velike ambicije.

- Hrvatska mora nastaviti u smjeru u kojem smo išli i prošlo Europsko prvenstvo. Idemo u tom cilju homogenizacije momčadi, ispravljanje grešaka koje su se dogodile u Fukuoki. Činjenica da se odražava doma je plus za nas i pucamo visoko.

Teško će biti ponoviti atmosferu iz Splita?

- Treba dati priliku Zagrebu i Dubrovniku. Za Spaladium Arenu nas vežu posebne emocije, s obzirom kako je sve to završilo. Bez obzira na okolnosti u kojima smo dobili domaćinstvo, bolje je da igramo pred svojom publikom, nego negdje vani zaključio je Marelja.

Domaća publika sigurno će biti "igrač više" za Hrvatsku. Najbolje to znaju reprezentativci kojima će podrška s tribine biti vjetar u leđa. No, ona atmosfera iz grada pod Marjanom i dalje se ne zaboravlja...

---

image

Luka Bukić

Bozidar Vukicevic/Cropix
---

- Igrali smo već doma, u Splitu i bio je to prekrasan ambijent. Publika nas je nosila sve do finala i zlata. Teško će biti ponoviti takvu atmosferu, ali nadam se da će biti što bliža onoj iz Spaladium Arene. Naravno, nije lako organizirati Europsko prvenstvo u dva mjeseca. Znamo da je tu bilo puno poteškoća i nedoumica s Izraelom, s otkazivanjem. Nadam se da će se uspjeti to dobro organizirati, a da ćemo mi kao reprezentacija napraviti što bolji rezultat – započeo je Luka Bukić, hrvatski reprezentativac koji nastupa pod kapicom Jadrana.

Opet doma

U sličnom smjeru krenuo je i "jugaš" Rino Burić.

- Iskreno, ne razmišljam još o reprezentaciji. Trenutno se samo fokusiram na klub. Naravno sretan sam što opet igramo doma, iako mislim da je teško ponoviti priču iz Splita što se tiče ambijenta, ali nadam se da možemo ponoviti rezultat - rekao je hrvatski reprezentativac koji je ove sezone zamijenio splitsku adresu s dubrovačkom.

Ne brani se "samo" zlato iz Splita. Hrvatska na ovom EP-u, uz odlazak na Svjetsko prvenstvo, može osigurati i plasman na Olimpijske igre.

- Samo jedna momčad iz Europe osigurava odlazak na Olimpijske igre. Ne mora to biti prvak, ako ispred budu Mađarska ili Grčka koje su se već kvalificirale. I to je neki glavni cilj, ali bez obzira na sve, ići ćemo na pobjedu u svakoj utakmici, neovisno o "karti" za Pariz. Velik je motiv igrati pred domaćom publikom - nastavio je Bukić.

Vaterpolisti su navikli na težak tempo s puno utakmica. No, ova sezona svakako je specifična. Osim ove klupske u kojoj trenutno naše dvije najbolje momčadi - Jadran i Jug, iz kojih ujedno i dolazi najveći broj reprezentativaca, igraju: Ligu prvaka, Regionalnu ligu i domaće prvenstvo koje doduše još nije krenulo, tu su i tri natjecanja pod hrvatskom kapicom. Redom prvenstvo Europe, svijeta, pa u ljeto i Olimpijske igre. Ako ste se "jadni" izgubili u svemu ovome, ne brinite, i nama je koji pišemo ponekad sve teško pohvatati, ali ipak je najteže onima u bazenu.

- Da, dosta je to naporno. Čim su krenula ona odgađanja natjecanja u doba Covida, znali smo da će to kad-tad doći na naplatu. Tri velika natjecanja u jednoj godini nikome neće biti lako, uz klupsku sezonu koju također treba odigrati. Ali kako je nama, tako je i drugima. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati odigrati najbolje što možemo – zaključio je Bukić.

Hrvatska je tako treći put od samostalnosti domaćin Europskog prvenstva, a oba puta su Barakude otišle do kraja i okitile se titulom najboljih na kontinentu. Svi u hrvatskom vaterpolu dali su sve od sebe za zeleno svijetlo LEN-e, ali sada dolazi onaj pravi dio posla. Za niti 50 dana ugostit ćemo najbolje reprezentacije starog kontinenta, u Zagrebu te prvi put u povijesti i u Dubrovniku. Dobrom organizacijom su nas razmazili, a istim takvim rezultatom i hrvatski reprezentativci, pa ako je suditi po povijesti, ponovno nas očekuje spektakl.

---

image

Mladen Drnasin

Jure Miskovic/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandzic/Cropix Jure Miskovic/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix Vladimir Dugandzic/Cropix
Jure Miskovic/Cropix

Mladen Drnasin

Bozidar Vukicevic/Cropix

Vjekoslav Kobeščak

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vaterpolo/iza-kulisa-novog-europskog-prvenstva-u-vaterpolu-evo-koji-je-pravi-razlog-sto-ce-se-igrati-i-u-dubrovniku-1340305 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=19e132acb108c67c6a1002f7f541652aae2560ec [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Iza+kulisa+novog+Europskog+prvenstva+u+vaterpolu%2C+evo+koji+je+pravi+razlog+%C5%A1to+%C4%87e+se+igrati+i+u+Dubrovniku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fiza-kulisa-novog-europskog-prvenstva-u-vaterpolu-evo-koji-je-pravi-razlog-sto-ce-se-igrati-i-u-dubrovniku-1340305 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fiza-kulisa-novog-europskog-prvenstva-u-vaterpolu-evo-koji-je-pravi-razlog-sto-ce-se-igrati-i-u-dubrovniku-1340305 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Vaterpolonovi spektakl

Iza kulisa novog Europskog prvenstva u vaterpolu, evo koji je pravi razlog što će se igrati i u Dubrovniku

Piše Iva Majić
19. studenog 2023. - 18:06

Hrvatska je i službeno potvrđena kao domaćin Europskog prvenstva vaterpolista koje će se održati od 4. do 16. siječnja iduće godine. Utakmice će se igrati u Zagrebu, ali i Duborvniku, koji će tako imati priliku prvi put ugostiti neko veliko natjecanje. Nakon EP- a održanog 2010. u glavnom hrvatskom gradu te spektakularnog prvenstva prošle godine u Splitu, ovo će biti treće u našoj zemlji.

- Mislim da je ovo Hrvatskoj i savezu jedno veliko priznanje, što praktički u zadnjih 15 godina organiziramo treće Europsko prvenstvo. Neupitno je da smo se pokazali kao izvanredni organizator i da smo zadobili povjerenje krovne Europske federacije (LEN). Ovaj put je ispalo kako je, nažalost, prvenstvo u Izraelu se otkazalo zbog ratnog stanja. Reagirali smo brzo, mi kao savez i Vlada Repub...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 12:27