StoryEditorOCM
Vaterpolopolufinale u poljudu

Jadran brani titulu: večeras gostuje Mladost, sve osim finala bilo bi pravo iznenađenje

Piše Iva Majić
19. travnja 2024. - 07:06

Jug Adriatic osiguranje - Primorje EB, odnosno Jadran - Mladost. To su polufinalni parovi Prvenstva Hrvatske za ovu sezonu, a u samu završnicu će se plasirati momčadi koje ostvare dvije pobjede, s tim da gol-razlika nije bitna. Iz ovog kvarteta imamo jednog još uvijek aktivnog sudionika Lige prvaka (Jadran), ali i dva četvrtfinalista Eurokupa (Primorje EB i Jug Adriatic osiguranje), s tim da su Dubrovčani vrlo blizu i prolaska na završni turnir.

Snage su već odmjerili jugaši i primorjaši, a lako su to u Gružu sredili domaćini koji su slavili s 15:9 i time poveli 1:0. Potpuno očekivano i vrlo dominantno.

Danas je na red došao drugi par, koji će u Poljudu u 20 sati odigrati prvi polufinalni susret. Jadran brani titulu prvaka i nekako ne želimo podcjenjivati sastave iz Zagreba i Rijeke, ali sve osim finala momčadi trenera Jure Marelje i Vjeke Kobešćaka bi bilo pravo iznenađenje. Oba hrvatska najjača sastava prošlog su vikenda sudjelovala na završnom turniru Regionalne lige. Jug AO nije bio u situaciji za osvajanje trofeja, već su u spomenutom natjecanju završili treći, dok je Jadran bio u izravnoj prilici, ali u njegovom bazenu ga je "potopio" Novi Beograd (15:7).

Međutim, nema mjesta za tugu, jer iako je zagrebački sastav na papiru nemjerljivo slabiji, neće se utakmica dobiti sama od sebe. Uz to, ovaj domaći trofej nekako nosi i najveću težinu, jasno je nakon velikog poraza to dao do znanja i kapetan Splićana, Jerko Marinić Kragić.

- Okrećemo se onome što je za nas najvažnije, a to je Prvenstvo Hrvatske. Igramo prvu polufinalnu utakmicu protiv Mladosti, a cilj je na najlakši mogući način ući u finale, s pobjedama u dvije utakmice.

Ako se ostvare naša "gatanja" i Jadran se nađe u finalu, u borbu za obranu trofeja će kretati s "jedinice", odnosno iz Poljuda. To mjesto u doigravanju za prvaka je osigurao boljom pozicijom u Regionalnoj ligi u odnosu na Jug AO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 07:17