StoryEditorOCM
Vaterpoloput pod noge

‘Jadranaši‘ zadovoljni: ‘Nazvao bih ovo punim plijenom iz Beograda; ‘Čim dođemo u Split, doma se presvući i na Poljud

Piše Iva Majić
29. ožujka 2024. - 21:09

Jadran iz Srbije odlazi s dvije pobjede u Regionalnoj ligi. Nakon Novog Beograda, pala je i Crvena zvezda. Ne treba skrivati činjenicu kako Jadran s ovim "izletom" može biti jako sretan, a to je potvrdio i Loren Fatović.

- Mislim da možemo prije svega biti zadovoljni s igrom, naravno i rezultatom. Doveli smo se u situaciju da ovisimo sami o sebi, da igramo zadnje dvije utakmice doma. Mislim da ne možemo ni u ovom trenutku reći da smo favoriti, bez obzira na vodeću poziciju, jer je stvarno Novi Beograd po imenima možda među jačim ekipama u Europi. Ali imamo svoje šanse i možemo biti zadovoljni kako smo ušli u drugi dio sezone.

Današnja utakmica je bila "drugačija od drugih". Uz malo golova, dobar ulazak u susret pa niste morali juriti rezultat?

- Istina, ali Zvezdi je ovo treća utakmica u tri dana, tako da svakako da smo i očekivali da će im biti malo teže, jer mi smo imali susret manje. Pokušali smo plivački nametnuti taj ritam od prve minute. Moram pohvaliti i našeg vratara Marcelića koji je fenomenalno branio u ove dvije utakmice pa je tako i nama u obrani dao krila. Lakše smo nabijali ritam, išli u kontre. Zvezdi je to stvaralo probleme, tu smo se odvojili i mislim da smo mirno priveli utakmicu u kraju. Nismo zabili gol nekih pet, šest minuta, ali bilo je odlično bez nervoze. Vodili smo većinu vremena po tri, četiri razlike.

Dobar vjetar u leđa za Marseille?

- Svakako. Mislim, općenito dobar vjetar u leđa za cijeli ovaj dio sezone. Stvarno smo odlično otvorili nastavak nakon ove pauze i specifičnog momenta za sve momčadi. Rekao bih i da smo protiv Pro Recca igrali solidno. Uvijek može bolje, ali mislim da u trenutno s ovakvom rotacijom stvarno možemo biti zadovoljni. Sad se naravno treba odmoriti za tu utakmicu Lige prvaka u utorak u Poljudu i pokušati ostvariti pobjedu protiv Marseillea - zaključio je Fatović o utakmici u Beogradu.

Žurite li se na derbi?

- Naravno. Čim dođemo sutra u Split oko tri popodne, doma se presvući i na Poljud - otkrio je Dubrovčanin, a ne treba naglašavati na čijoj će strani biti.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Ivan Marcelić:

- Završilo je super. Odradili smo posao na najbolji mogući način - počeo je vratar Jadrana pa nastavio:

- Za sad smo na najboljem mogućem tragu. Sve što je bilo ispred nas smo sad ispunili, što smo htjeli. Ostaje nam za dva tjedna doma u Splitu, još dvije utakmice za napad na trofej.  Još jedan u sezoni. Imamo izvrsnu priliku i sami smo zaslužni za to,  nadam se da ćemo uspjet to kapitalizirati do kraja - rekao je vratar Jadrana koji je susret protiv Zvezde završio s 15 obrana.

Vaše individualno dobre utakmice?

- Zadovoljan sam. Cijela momčad je ispunila zadatak i naše ciljeve pa tako i ja individualno. Guramo dalje.

Najavljivali smo tešku utakmicu, ali odlično ste ušli u susret što Jadranu i nije uvijek karakteristika ove sezone. Obično biste hvatali rezultate?

- Da, da. Svi što smo već primijetili, ali evo mi se borimo s time.  Svjesni smo toga ove sezone, ali nije to banalna stvar. Očito imamo neke kočnice pa kasnije krenemo igrati, ali i jučer i danas smo super počeli i nastavili igrati u jednom visokom ritmu. Možemo pobijediti ekipu koja je dva puta za redom igrala finale Lige Prvaka. Koja i ove godine je puca na naslov Lige Prvaka, jednu jako dobru Zvezdu i nadam se da ćemo tako i nastaviti - zaključio je Marcelić.

image
Jakov Prkic/Cropix

Jadranaši odmah kreću na put, kući. Nema puno vremena za odmor, ali sigurno će se gledati subotnji derbi između Hajduka i Dinama, a na pitanje hoće li pratiti susret, Marcelić nam se samo zagonetno nasmijao.

Dobar provod u Beogradu?

- Ne bi to tako nazvao, nazvao bih ovo punim plijenom iz Beograda - počeo je trener Jadrana, Jure Marelja pa dodao:

- Da nam je netko ponudio ovakav rasplet na početku "avanturice", uzeli bi odmah. Imali smo i volju, i želju, i sreću. Prije svega jedan stav igrača, upravljanje situacijom u bazenu i način na koji smo stajali je bio pobjednički. Želja je bila pobijediti sve i to smo ostvarili. Nakon Novog Beograda, danas smo zatvorili Zvezdu tako da smo zaustavili njihovo najjače oružje. Njihove centre, odnosno protok lopte prema njima i smanjili smo broj tih nekakvih tranzicijskih isključenja. Čestitam momcima, stvarno nije lako odigrati u ovom ritmu i broju. Pred nama je sada povratak kući, odmor i već utorak Marseille. Nemamo puno vremena za pregrupiranje.

- Marcelić je potvrdio svoju kvalitetu u koju ja nisam sumnjao. Međutim, Anić je jedno vrijeme bio u boljoj formi, ali mislim da se sad na nekakvoj poziciji vratara etablirao Marca. Guramo svi dalje, nećemo mijenjati nešto što pobjeđuje - otkrio je trener Jadrana.

image
Miodrag Todorovic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:43