StoryEditorOCM
VaterpoloKOD MATE

Kakva senzacija! Mali dalmatinski klub doveo svjetskog prvaka koji je igrao za Hajduk i odveo Hrvatsku do zlata

Piše Marko Bilić
8. kolovoza 2024. - 13:24

Kad su vaterpolski transferi u pitanju, oni "zvučni", jer samo takvi mogu naći svoje mjesto u medijima, onda je to, ako je riječ o hrvatskim bazenima, uvijek nešto što se dogodilo na relaciji Jug-Jadran-Mladost. Ponekad se dogodi i Primorje, ovisno u kojoj se fazi klub iz Rijeke nalazi, dobroj ili lošoj.

No, ovaj zadnji, potpuno je izvan svih tih okvira i baš je prava senzacija. Jer kad svjetski i dvostruki hrvatski prvak prijeđe u redove Zadra 1952 onda je to "najveći transfer u povijesti kluba", kako je rekao trener zadarskog kluba Goran Jovančević, pa čak i više od toga i šire od samih zadarskih okvira.

Mate Anić, vratar reprezentacije i splitskog Jadrana od sljedeće će sezone braniti vrata Zadra 1952! Onaj isti Mate Anić koji je fantastičnim obranama peteraca u Dohi početkom godine Hrvatskoj donio titulu svjetskog prvaka!

Imao je, Mate, kako čujemo, lijepih ponuda Primorca iz Kotora i Juga, spominjao se i šibenski Solaris, na kraju je završio u Zadru. Na iznenađenje svih u svijetu vaterpola.

- Istina je, imao sam kvalitetnih ponuda, ali me onda kontaktirao trener Zadra Jovančević, predstavio mi viziju kluba i - osvojio me. Zadrani jako dobro rade s mlađim uzrastima, imaju super školu vaterpola i sada žele iskorak i u seniorskim natjecanjima. Privukla me ta njihova ambicija, kao i moja nova uloga u momčadi, da kao iskusniji prenosim znanje na mlade i jako talentirane suigrače. Htio sam biti što bliže doma, a da i dalje ostanem u kvalitetnom vaterpolu - kaže Anić.

Evo što je Mate kazao u intervjuu za Slobodnu prije mjesec i po dana, zanimljivo je štivo, bacite oko...

Autoru ovog teksta "ni iz džepa, ni u džep", ali moram reći da pozdravljam ovaj transfer. Neka Mate sada za sobom povuče još kojeg dobrog igrača pa da Zadar još ojača i približi se onima u vrhu hrvatskog vaterpola. Fali nama jakih klubova, da se kvaliteta širi. Ako vrhunski vaterpolo mogu igrati u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku, mogu i u Zadru. Na dobrom su putu!

image

Mate Anić u razgovoru s novinarkom Slobodne Ivom Majić

image

Zlato

Tonci Vlašić/Cropix
image

Mate Anić

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 05:27