StoryEditorOCM
Vaterpololiga prvaka

Ne ide protiv srpskog prvaka, ovaj put je pomogla ‘kiša‘ isključenja u Poljudu, ali ima dobra vijest za Jadran...

Piše Iva Majić
24. travnja 2024. - 20:30

JADRAN- NOVI BEOGRAD 10:15 (3:4, 4:5, 1:5, 2:1)

4. kolo četvrtfinala Lige prvaka. Plivalište u Poljudu. Gledatelja: 450

Suci: Csatlos Tamas Kovacs (Mađarska) i Ferre Pau Segurana (Španjolska)

Jadran: Anić (4 obrane), Čagalj, Marinić Kragić (2), Biljaka (1), Butić (1), Pejković (1), Radan, Harkov (1), Radović (1), Vrlić (1), Fatović (2), Dužević, Marcelić (3 obrane)

Trener: Jure Marelja

Novi Beograd: Dobožanov (6 obrana), Radulović (2), Skoumpakis (2), Granados (1), Ćuk (1), Pijetlović, Drašović (1), Jakšić (4), Perković (1), Filipović, Lukić, Vlahopoulous (3), De Michelis

Trener: Živko Gocić

Peterci: Jadran (1/1), Novi Beograd (2/2)

Osobne pogreške: Jadran 18, Novi Beograd 10

Igrač više: Jadran 5/9 (55%), Novi Beograd 6/15 (40%)

Jedna pobjeda i tri poraza. Takav je omjer između Jadrana i Novog Beograda u četiri ovosezonska susreta. Nije išlo u Poljudu u Regionalnoj ligi, a nije ni u najelitnijem klupskom natjecanju. Viceprvak Europe je jednostavno prejak, ali večeras je osim široke lepeze vrhunskih igrača s kojima raspolaže trener Gocić, za uvjertljivo pobjedu njegove momčadi od 15:10 malo pomogla i "viša sila". 

Krenulo je dobro za Jadran, 2:0 vodstvo na početku nakon pogodaka Biljake i Fatovića. No, brzo se to istopilo, iako su domaćini imali dvije kontre s desne strane, ali Radović, ni Harkov nisu mogli zavući loptu iza leđa vratar Dobožanova.

Sve su to kaznili gosti iz Beograda, ali ovaj put za divno čudo, svoj dan protiv jadranaša nije najavio Granados već Jakšić koji je u prvoj četvrtini zabio tri gola.

Svejedno je to na početku izgledalo kako će biti barem malo izjednačeniji dvoboj u odnosu na onaj zadnji kojeg su odigrali hrvatski i srpski prvak na istom mjestu prije manje od dva tjedna, ali u sklopu završnice Regionale lige. Ipak, u napadu je nedostajalo preciznosti, odlučnosti, možda malo i sreće...

Tako je ono spomenuto vodstvo od 2:0 za domaćina bilo ujedno i jednino u susretu. Čak nije više bilo ni poravnavanja rezultata, tek su se Splićani mogli približiti na "minus jedan".

Kiša isključenja

Međutim, ono čega nije nedostajalo je isključenja u redovima Jadrana. Nećemo ovdje prozivati gospodu koja je dijelila pravdu u suretu, da ne bi slučajno štucali, već će vam statistika i sama reći dovoljno. Valja napomenuti kako je Jadran najprije ostao bez Marinića Kragića krajem druge četvrtine kada je kapetan dobio treće isključenje. Nedugo nakon njega, na otvaranju nastavka utakmice, i Čagalj je skinuo kapicu pa sjeo na "magareću stolicu". U tom trenutku je omjer isključenja bio 16 za domaćina, a devet za goste. Kao da Jadran na poziciji centra ima nekog trećerazrednog igrača, a ne Vrlića.

Nakon što su jadranaši ostali bez dvojice, Novi Beograd je napravio seriju 5:0 u trećoj četvrtini (Vlahopoulous tri puta, Drašović i Skoumpakis) za velikih 7:14, a dalje je sve bilo ušminkavanje rezultata. Pobjednik je bio jasan.

No, s obziirom da velike mogućnosti za prolazak Jadrana na Final Four turnir nije ni bilo, nećemo se pretjerano zadržavati na sudačkom kriteriju. Splićani su za sada još uvijek bez bodova u četvrtfinalu Lige prvaka, a u drugoj utakmici skupine igraju Marseille i Pro Recco, kod kojeg Jadran gostuje 4. svibnja u 5. kolu. No, nekako je u ovaj grupi sve jasnije da će finalni turnir na Malti igrati talijanski i srpski prvaci.

Jedina dobra vijest za Splićane i njegove navijače ja kako je ovo bio zadnji susret s viceprvakom Europe ove sezone. Prvaci Hrvatske su se već okrenuli domaćem prvenstvu i trofeju koji je, kako su i sami rekli, za njih najvažniji i već ovog petka gostuju u Zagrebu kod Mladosti protiv koje će igrati drugu polufinalnu utakmicu PH.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:12