StoryEditorOCM
VaterpoloTreća sreća?

Spektakl na Poljudu, dva srpska kluba stoje splitskom Jadranu na ruti prema konačnom osvajanju trofeja

Piše Sport SD
7. travnja 2024. - 11:56

Idućeg tjedna na bazenima u Poljudu odigrava se posljednji turnir Regionalne vaterpolske lige, a srpski predstavnici stoje na putu splitskog Jadrana da napokon osvoji Regionalnu ligu.

Radi se o pravoj sportskoj fešti, od četvrtka 11. do subote 13. travnja, jer imat ćemo prigodu gledati najbolje igrače svijeta koji igraju za Novi Beograd, Jug AO, Jadran Herceg Novi, Crvenu zvezdu i kod domaćina turnira splitskog Jadrana. Podsjetit ćemo vas da se početkom 2024. igralo Europsko prvenstvo i potom Svjetsko prvenstvo, a na ova dva natjecanja pokazalo se da je vaterpolo postao iznimno dinamičan i dramatičan sport. Tom prigodom, naši vaterpolisti svojim uspjesima, osvojivši europsko srebro i svjetsko zlato, su nas učinili ponosnima te smo svjedočili nevjerojatnim raspletima i rezultatima na ova dva natjecanja. Neke od najistaknutih igrača s tih natjecanja imat ćemo priliku gledati na bazenima u Splitu. Španjolskog igrača Granadosa (Novi Beograd) smo dobro upamtili po nevjerojatnom odlučujućem pogotku šraubom u finalu EP, a njegovi klupski suigrači, grčki reprezentativci, Vlachopoulos i Skoupakis su top svjetski igrači. Da ne nabrajamo dalje, dovoljno je istaknuti da je beogradski klub dvije sezone zaredom viceprvak Europe.

image

Trener Jure Marelja s igračima
 

Božidar Vukičević/Cropix

O kvaliteti Jadrana i Jug AO nećemo puno, samo ćemo podsjetit da u ova dva kluba igra gro hrvatskih reprezentativaca koji su nas toliko razveselili početkom godine. Ovaj turnir je prigoda Jadranu da napokon osvoji Regionalnu ligu, zadnje dvije je na posljednjem zaveslaju ostajao bez trofeja. Izgubio je u finalnim utakmicama i od Juga CO i od Novog Beograda. Po svemu sudeći o ovogodišnjem prvaku bi trebala odlučivati utakmica splitskog Jadrana i Novog Beograda. Pred nama je zanimljiv vaterpolo tjedan, vjerojatno se radi o jednom od zanimljivijih sportskih događaja u Splitu u ovoj godini. Nemojte ovo propustiti, a kao uvertiru u cijeli turnir, trener splitskog Jadrana Jure Marelja je rekao:

- Turnir je veliki izazov za sve nas iz Jadrana, u ovom ludom ritmu morali smo nać’ vremena da se malo osvježimo i pregrupiramo. Ove utakmice su iznimno zahtjevne, evo da samo uputim malo, prije par dana u Beogradu je Recco vodio Novog Beograda 8:2, da bi na kraju Novi Beograd izborio remi 10:10. Nema ni jednostavne ni lagane utakmice i mi se moramo pripremit‘ i taktički i psihički da budemo spremni odgovoriti na izazove ovih top suparnika kao što su Zvezda i Novi Beograd. Podsjetit ćemo da je Jugo AO prošle sezone osvojio Regionalnu ligu pobjedivši splitski Jadran na penale…

Raspored utakmica

1. kolo: četvrtak, 11. travnja

Jadran Split – Crvena zvezda (19 sati)

Jug AO – Novi Beograd (20.45)

2. kolo: petak, 12. travnja

Crvena Zvezda – Jug AO (19 sati)

Jadran Herceg Novi – Novi Beograd (20.45)

3. kolo: subota, 13. travnja

Crvena Zvezda – Jadran Herceg Novi (18)

Novi Beograd – Jadran Split (19.45)

image

Jerko Marinić Kragić

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 11:56