StoryEditorOCM
Vaterpolou 19 sati

Spektakl na Poljudu, stižu moćni Talijani, s pravom podrškom s tribina ništa nije nemoguće

Piše P. S.
19. ožujka 2024. - 12:19

Sa Superkupom u svojim vitrinama igrači Jure Marelje opuštenije mogu ići u nastavak sezone. Ajde, ruku na srce Superkup je trofej koji ‘najmanje piza’ u svoj ovoj sili trofeja koje kao vaterpolist danas možete osvojiti. A ima ih koliko vam srce zaželi.

Evo uzet ćemo Jerka Marinića Kragića, čovjek je svjetski prvak i europski viceprvak te je osvojio hrvatski Superkup, a tek smo u pola trećeg mjeseca. Još ima šansu osvojiti Regionalnu ligu, pa Prvenstvo Hrvatske, a onda su tu i Olimpijske igre.

Sad će netko reć’, a čekaj malo, što je s Ligom prvaka? U cijeloj ovoj šumi trofeja taj je, opet ruku na srce, najdalje od Jerkovih ruku. Ovo ‘Jerkovih’ čitajte kao bilo koga od jadranaša. S reprezentacijom su naši vaterpolisti pokazali da je sve moguće, ali u Ligi prvaka, ipak bi bilo najveće čudo da se dogodi. Pogotovo nakon uvjerljivog poraza u Beogradu u prvom kolu drugog dijela Lige prvaka.

Jadran je već među osam u Europi i to je ogromna stvar. A danas u drugom kolu stiže Pro Recco. Utakmica se igra na bazenu u Poljudu s početkom u 19 sati. U prvom je kolu talijanski gigant s 15:8 deklasirao francuski Marseille, Novi Beograd je od Jadrana bio bolji s 15:11.

Pro Recco je svakako favorit u ovom ogledu, ali momčad Jadrana koja u svome ‘rosteru’ ima pola hrvatske reprezentacije, najbolje na svijetu, nikako ne smije ući s ‘bijelom zastavom’, tko god stajao s druge strane. Pobjeda bi oživjela ambicije za plasman na Final Four, ako treba negdje tražiti čudo, onda je to baš danas. S pravom podrškom s tribina, ništa nije nemoguće. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:01