StoryEditorOCM
Vaterpolozenta zentuje

Svi se koškaju oko POŠK-a: Dario Bojčić iznio nam drugu stranu priče o propalom prvaku Europe

Piše I. M.
9. listopada 2023. - 16:44

OVK POŠK nedavno je promijenio ime te će se od sada zvati OVK Split, a više o tome smo već pisali u tekstu prije desetak dana. No, priča je dobila nastavak, odnosno reakciju iz jednog od četiri vaterpolska kluba u gradu pod Marjanom, a to je VK POŠK 1937, koji se i spominjao u prvom članku.

Javio nam se Dario Bojčić, predsjednik trenutno jedinog POŠK-a u gradu, te demantirao neke tvrdnje koje je nam je izrekao Mirsad Zajmović, sportski direktor OVK Splita.

- Naime, gospodin Zajmović navodi kako oni vraćaju dugove starog POŠK-a, a istina je da vraćaju dugove koje su generirali neplaćanjem struje i vode u razdoblju od 2011. do ljeta 2020. godine. Tada su nesavjesno upravljali bazenom na Zenti, nenamjenski trošeći sredstva zbog čega im je Grad oduzeo upravljanje. Tim činom je POŠK ostao bez klupskih prostorija, a svi pehari i trofeji koje su generacije "poškovaca" osvajale trunu u zaključanoj kancelariji, započeo je Bojčić.

Zatim se osvrnuo i na goruće pitanje, o tome u kojem klubu se nalaze "oni pravi"...

- Zadnje dvije godine se provlači kroz medije, a često je o tome netočno pisao i Vaš kolega Ivan Ugrin, da su u OVK POŠK- u (Split) stari "poškovci". Svi treneri i članovi Uprave današnjeg OVK Splita su bivši "mornarevci" ili "jadranaši" koji su uglavnom potjerani iz svojih matičnih klubova. U našem klubu, (POŠK 1937) rade kao treneri ili su dio Uprave svi poškovi olimpijci: Deni Lušić, Tino Vegar, Siniša Školneković, Višeslav Sarić te proslavljeni igrači iz generacije iz osamdesetih godina...

Koji je onda bio razlog osnivanja novog kluba?

- Glavni razlog je bio nemogućnost ulaska u Skupštinu i Upravu OVK POŠK-a svih gore navedenih poškovih legendi u trenucima kad je klub materijalno i igrački propadao. Nekoliko pokušaja fuziranja dva kluba je propao, jer pojedinci koji vode OVK Split su uglavnom vođeni osobnim interesima i nepotizmom i nije im interes povratak POŠK-a na razinu koji je imao devedesetih godina prošlog stoljeća.

Razlog odlaska OVK Splita sa Zente?

- Nemogućnost treniranja njihove djece na Zenti je isključivo vezana za financijske razmirice koje imaju s gradskom firmom Jusos koja od 2020. godine upravlja bazenom. Razloge za promjenu imena koje navodi gospodin Zajmović su više nego smiješni jer su do prije 20 dana pozivali djecu na društvenim mrežama da postanu "poškovci", zaključio je Bojčić koji je raspetljao priču do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:16