StoryEditorOCM
Vaterpolokakva momčad

Svjetska senzacija, ponajbolji svjetski vratar dolazi u Split; na Poljudu ćemo iduću sezonu uživati u njegovim obranama

Piše Iva Majić
1. lipnja 2024. - 16:37

Ni tjedan dana od kako je Jadran obranio naslov prvaka Hrvatske, stižu nove velike vijesti za splitski klub.

Marko Bijač postaje dio momčadi sa Zvončaca! Dubrovčanin, hrvatski reprezentativac, najbolji u svom zanatu... četiri godine igrat će pod kapicom Jadrana.

Bijač stiže iz Olympiacosa s kojim je prije par dana osvojio naslov u njihovom domaćem prvenstvu, a još čeka Final Four Lige prvaka na Malti. Tri sezone je proveo u Grčkoj, u koju je došao iz talijanskog Pro Recca, a jasno da je ponikao u Gružu, igrajući za Jug. Za sve ljubitelje sporta, vjerujemo da ga ne trebamo posebno predstavljati i naglašavati što će to značiti za starog-novog prvaka Hrvatske.

Najbolji vratar Europskog prvenstva, a složit će se svi da je Marko bio i najbolji na SP-u Dohi, ali samo gospoda koja su odlučivala o individualnim nagradama znaju zbog čega su proglasili najboljim Talijana Marca Del Lunga.

image
Tonci Vlasic/Cropix

No, to je ionako pored zlata bilo manje važno. Eto, u Split je sletio još jedan hrvatski reprezentativac, ima ih sada "na bacanje", jer novi jadranaš je deveti na Zvončacu.

Mate Anić, Jerko Marinić Kragić, Matias Biljaka, Zvonimir Butić, Konstantin Harkov, Josip Vrlić, Loren Fatović, Luka Bukić i Marko Bijač... kakva momčad u gradu pod Marjanom!

Nadodajmo kako je i Loren Fatović produžio suradnju s Jadranom. Upravo je taj Dubrovčanin bio onaj faktor X u nedavnom finalu, a na kraju je i proglašen najboljim igračem Hrvatske, potpuno zasluženo.

Izgleda da su se Splićanima digli apetiti i kako slažu opasnu momčad ne samo za domaće prvenstvo, nego i Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 17:39