StoryEditorOCM
Više od sportaPogledajte video

Akcijska zvijezda Hollywooda, žene za njim ‘otkidaju‘, a nekad je bio reprezentativac u neobičnom sportu i još zgodniji

Piše Sport SD
29. travnja 2024. - 08:42

Velika akcijska zvijezda Engleske, ali i Hollywooda, britanski glumac Jason Statham (56), jedan je od onih glumaca koji su face na velikom ekranu, ali i izvan njega, pojave sami po sebi.

Statham je postao vrlo popularan po nizu uloga u akcijskim filmovima. Između ostalih i po filmovima ‘Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške‘, ‘Zdrpi i briši‘, serijalima ‘Transporter‘, ‘Ubrzanje‘, ‘Plaćenici‘... U svemu mu je svakako pomoglo i to što se prije glume bavio borilačkim sportovima, kickboxingom, karateom i kung-fuom. Međutim, manje je poznato da se pored toga bavio i treniranjem - skokova u vodu. Čak je bio i reprezentativac.

Na društvenim mrežama objavljene su snimke kako je Statham, inače rođen u Engleskoj, nastupao za reprezentaciju Engleske u skokovima u vodu na Igrama Commonwealtha 1990. godine. Tada je imao 23 godine. I nešto bujniju kosu.

Niz godina je mladi Statham trenirao skokove u vodu i bio reprezentativac. Na spomenutom natjecanju skakao je s daske s deset, tri i jednog metra.

U djetinjstvu mu je veliki prijatelj bio karizmatični i problematični nogometaš Vinnie Jones, koji je kasnije također postao glumac.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 06:49