StoryEditorOCM
Više od sportarasplesana

Bila je najbolja u Hrvatskoj, ‘brusila‘ zvijezde Dinama, a sad uči glumce u predstavi po priči bivšeg srpskog nogometaša

Piše SPORT SD
17. listopada 2024. - 17:31

Koju cijenu plaćaju nogometaši da bi trčali najvećim svjetskim stadionima? Nogomet je dospio i na kazališnu pozornicu, a odgovor na postavljeno pitanje daje predstava Jezik kopačke u Zagrebačkom kazalištu mladih. 

Napravljena po priči autora Ivana Ergića, bivšeg srpskog nogometaša kojeg su nemilosrdne ralje nogometne industrije bacile u tešku depresiju. Igrao je za Basel i Bursaspor, zbog psiholoških problema je bio i hospitaliziran, a igranja nogometa se ostavio u 30. godini života.

Jedna od suradnica u izradi predstave je i Tamara Despot. Diplomirana kineziologinja i kondicijska trenerica se gotovo 20 godina brinula za kondicijsku pripremu igrača prve momčadi Dinama.

U njenoj "brizi" bili su mnogi veliki nogometaši poput Matea Kovačića, Šime Vrsaljka, Andreja Kramarića, Josipa Pivarića, Tina Jedvaja, Marka Pjace, Dominika Livakovića, Petra Bočkaja, Joška Gvardiola. Pa bi neki rekli da je "odgojila" nekoliko generacija nogometaša.

image

Tamara Despot i Slaven Bilić

Jakov Prkić/Cropix

Kao žena u muškom nogometu probila je granice nogometa, a uz sportski svijet spojila je i svijet plesa. Bila je u žiriju popularnog domaćeg showa Ples sa zvijezdama, sudjelovala je u Zvijezde pjevaju... Zaplesala je ni više ni manje nego s Davorom Gopcem i oduševila.

Prava je zvijezda, voli pozornicu, a voli i pozornica nju. Suradnica je evo i u kazalištu, a predstavom Jezik kopačke spojila je svoje dvije velike ljubavi, nogomet i ples.

U Dinamu su upravo i tražili plesačicu, nekoga tko je vješt u pokretu, da znanja prenese nogometašima, pomogne im u koordinaciji. 

Proglašena je i najboljom kondicijskom trenericom u Hrvatskoj, a svoje vještine je podijelila i sa Hrvatskom ženskom nogometnom reprezentacijom.

image

Tamara Despot i Ervin Baučić

Dragan Matic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 17:31