StoryEditorOCM
Više od sportahajduk u srcu

Čudesno, rođak Zdravke Krstulović i bivši ‘bili tić‘ u Americi proslavio 91. rođendan zabivši gol iz penala za pobjedu

Piše Ivo Mikuličin
23. listopada 2023. - 14:55

Više nego simpatična vijest stigla nam je iz daleke Kalifornije. Frane Viđak, bivši Hajdukov tić ili pulen legendarnog Luke Kaliterne proslavio je na efektan način svoj 91. rođendan. U tradicionalnoj nedjeljnoj nogometnoj matineji, koja okuplja hrvatsko društvo u San Pedru, barba Frane je, vjerovali ili ne, zabio pobjedonosni pogodak za svoju momčad. Zatresao je suparničku mrežu u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca! Vijest nam je javio dr. Mirko Giaconi, poznati kardiolog, predsjednik društava Splićana i Komižana (op.p. Mirkovi su korijeni s Visa), ali i predsjednik krovne udruge svih Hrvata u južnoj Kaliforniji.

- Mi igramo balun gotovo svakog vikenda. Najbrojniji među nama su Dalmatinci, posebice Splićani i Šibenčani. Htio bih naglasiti da je naš slavljenik barba Frane bliski rođak dvoje poznatih, ali preminulih Splićana. Proslavljene splitske glumice Zdravke Krstulović i bivšeg nogometaša Hajduka i Splita Stane Krstulovića – otkrio nam je dr. Giaconi.

image

Frane Viđak i dr. Mirko Giaconi

Osobni Album/

Mirko Giaconi je, inače, u mladosti bio veslač splitskog Gusara, a desetljećima je jedan od najžeščih navijača Hajduka i reprezentacije Hrvatske u dijaspori. Puno toga otkriva i podatak da je donedavno imao četiri automobila, koji su na registracijskim tablicama imali nazive ‘Hajduk‘, ‘Jugoplastika‘, ‘Gusar‘ i ‘Jadran‘, prema najpopularnijim splitskim klubovima. U ranijim godinama je redovito odlazio izravno iz Kalifornije na dvoboje Crvene zvezde i Hajduka u Beogradu, a nije izostao ni s nedavnog derbija Hajduk – Dinamo (1:0), odigranog na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 12:23