StoryEditorOCM
Više od sportakao u filmu

Detalji kobne nesreće, članovi Sloge zakočili autobus, zbog jednog peha morali su nesretnog vozača izvući kroz prozor

Piše Pero Smolčić
19. studenog 2023. - 15:18

Drama i šok, kao u nekom filmu. Sasvim obični put na utakmicu protiv Primorca iz Biograda za nogometaše mravinačke Sloge pretvorio se u noćnu moru.

Vozaču autobusa koji ih je vozio na gostovanje je pozlilo, uspio je smanjiti brzinu autobuse koji se u konačnici zaustavio, ali je nesretni vozač preminuo.

- Sve nas je ovo strašno potreslo, do sada smo morali čekati mrtvozornika, da sve obavi. Da možemo krenuti. Sad se vraćamo kući - kazao nam je jedan od članova Sloge.

Nije želio da ga imenujemo, svi su potreseni i razumijemo, nije im bio lako.

Opisao nam je i što se događalo u autobusu.

- Vidjeli smo da je vozač loše, ali srećom je uspio nekako smanjiti brzinu da skrenemo prema toj zaustavnoj traci, bilo je bitno da se brzina smanji. Mi koji smo bili blizu vozača smo priskočili i zakočili do kraja, ugasili motor autobusa.

No, u tom se zaustavljanju dogodio veliki peh.

- Naslonili smo se na zaštitnu ogradu. Naš fizioterapeut je odmah krenuo s masiranjem, pružanjem umjetnog disanja, ali nismo mogli otvoriti vrata od autobusa radi te ograde. Pokušali smo pokrenuti autobus, ali nije se moglo, autobus ni da se pomakne. Ostali smo u mjestu. Onda smo na kraju čovjeka izvukli kroz vozačev prozor. Kad je hitna došla, pokušali na licu mjesta reanimirati ga, trudili se pola sata, ali ništa se nije moglo napraviti.

Kako ste vi svi skupa?

- Šok, možete zamisliti, stojimo tu bespomoćni dok se njemu bore za život. Zvali smo odmah hitnu koja je stigla brzo iz Zadra, sve se odvijalo kao na filmu. Ali taj pritisak u autobusu, nije bilo zraka... Počivao u miru. On je svih nas spasio. Da je bio tempomat upaljen, mogla je biti znatno veća tragedija. 

- Razmišljaš na putu prema gostovanju o rezultatu, a onda vidiš koliko je to sve manje bitno - zaključili su iz Sloge, kojima utakmica protiv Primorca sada nije ni na kraju pameti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:14