StoryEditorOCM

Detalji tragedije koja je svijet sporta zavila u crno: ‘Nitko joj nije pomogao 75 minuta‘

Piše sport sd
1. listopada 2024. - 20:45

Mlada švicarska biciklistica Muriel Furrer (18) umrla je u bolnici u Zürichu, dan nakon teškog pada za vrijeme cestovne utrke juniorki na Svjetskom prvenstvu u Zurichu. Tragedija je svijet biciklizma obojila u crno, a nekoliko dana nakon tragedije i dalje nema odgovora oko toga što se točno dogodilo.

Švicarski Blick već danima detaljno prati slučaj, a sada su donijeli i kronologiju nesreće. Na temelju TV snimki i iskaza svjedoka, izračunali su da je mlada Švicarka više od 75 minuta nakon pada ležala bez da joj je itko došao pomoći. Da joj je pomoć ukazana ranije, šanse za preživljavanje bi bile neusporedivo veće.

Furrer je u 11:03 prošla pokraj reportera Blicka, koji ističe kako ništa nije sugeriralo da će se dogoditi tragedija. Otprilike 30 sekundi kasnije, Furrer je doživjela pad. U 11:14 vodeća grupa biciklistica došla je do kraja sektora, a Furrer tamo nije bilo.

Vozila hitne pomoći su tek u 12:45 sati stigla na mjesto događaja. Desetak minuta kasnije stigao je i helikopter, koji je odvezao Furrer do bolnice. Nažalost, spasa više nije bilo.

Blick je ranije pisao da su kiša i skliska cesta sigurno kumovali tragediji. Nadležni su za nesreću doznali između 12 i 13 sati, otprilike dva sata nakon što se dogodila, a javnost je obaviještena satima kasnije.

Dodatno se problematizira činjenica da na ovakvim natjecanjima ne postoji radio veza između biciklista i momčadi, što znači da se puno lakše može dogoditi da nesreća prođe neopaženo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 20:53